Gençler Avea ile işlerini kuruyor

Gençler Avea ile işlerini kuruyor

Avea’nın 2006 yılında, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) işbirliği ile hayata geçirdiği ve gençleri girişimciliğe yönlendiren “Hayatımın Fikri Gençlik için Girişimcilik” projesi ikinci yılını başarıyla tamamladı. Girişimcilik eğitimini, projelerin fonlanmasını ve işini kuran gençlerin en kritik dönemde danışmanlıkla desteklenmesini bir arada hayata geçiren tek girişimcilik projesi olan Hayatımın Fikri’nin ödül töreninde girişimci gençler, projenin fonundan hayallerindeki işi kurmak üzere destek aldılar.

cep_telefonu_ile_konuşan_kadın Gençler girişimciliğe yönlendiriliyor
Ödül töreninde bir konuşma yapan Avea CEO’su Cüneyt Türktan, “TOG ile beraber hayata geçirdiğimiz bu projeyle genç işsizliği sorununa proaktif bir yaklaşım getirerek gençlerimizi girişimciliğe yönlendirmeye başladık. Sadece yönlendirmekle de kalmadık, girişimcilik eğitimini, projelerinin fonlanmasını ve işini kuranların ilk yıllarında danışmanlıkla desteklenmesini de sağladık. Sağlamaya da devam edeceğiz” dedi.

471 iş fikri projelendirildi
Türktan sözlerine şöyle devam etti: “Projenin hayata geçirildiği 2006 yılından bu yana toplam 9 farklı üniversitede, 3900 gence toplam 1482 saat eğitim ve danışmanlık verildi, 471 iş fikri projelendirildi. Toplam fon miktarımız ise 713.000 YTL’ye ulaştı. Önümüzdeki dönemde de amacımız, projemizin etki alanını genişleterek, daha çok gence girişimcilik ruhunu aşılamak ve girişimcilik konusunda gençlerimizin ve üniversitelerimizin referans kaynağı olmak.

Kişisel gelişime çok yönlü destek
TOG Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Betil ise konuşmasında, “Toplum Gönüllüleri’nin temel amacı gençlerin kişisel gelişimine çok yönlü destek vermektir... Ülke genelinde gençlerin yaratıcı düşüncelerinin hayata geçmesini teşvik ederek, onları girişimciliğe yönlendirip ülkenin en önemli sorunları arasında yer alan ‘gençlerin işsizliği’ konusuna ekonomik değeri olan anlamlı çözümler getiren bu projeye verdiği destek Avea’nin ülke gençliğine verdiği önemin, gençlere duyduğu güvenin anlamını göstermektedir. Bu projelerin gelecek yıllarda daha da büyüyerek ülke ekonomisine yapacağı büyük katkıları düşündükçe heyecan duymamak mümkün değil” dedi.



Eklenme tarihi: 20.07.2008
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler