Geleceğe yolculuk başlıyor

Geleceğe yolculuk başlıyor

Avrasya’ya açılan en önemli ticaret kapısı CeBIT Bilişim Eurasia, geleceğin iş ve yaşam biçimlerini sergilemek üzere 2 Ekim’de resmi olarak açılıyor. 7 Ekim’e kadar TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyarete açık kalacak fuarın yenilenen içeriği düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklandı.

CeBIT Geleceğe yolculuk başlıyor Bu yıl etkinlikler daha fazla
Toplantıda HİFAŞ Genel Koordinatörü Şafak Alpay ve Deutsche Messe AG Proje Müdürü Alexander Wurst konuşma yaptılar. Wurst, dünya CeBIT fuarlarının yeni yapısını açıkladığı konuşmasında, bugüne kadar daha fazla katılımcılara göre yapılan CeBIT fuarlarının yeni yapısının gelecek yıllarda ziyaretçi odaklı ve onların ihtiyaçlarına uygun olarak hazırlanacağını söyledi. Şirketlerin fuara daha etkin katılımını desteklemek üzere yeni iletişim araçları da sunulacağını belirten Wurst, katılımcıların pazarlamasına müşteri yönetimi sistemleriyle destek vereceklerini açıkladı. CeBIT’in 2008’deki yapısının İş Çözümleri, Kamu Sektörü Çözümleri ile Ev ve Mobil Çözümler olmak üzere üç ana bölümde toplanacağını ifade eden Wurst, tüm bu alanlara yönelik ürün ve uygulamaların yanı sıra forumlar, toplantılar ve sivil toplum örgütlerinin iş birliğiyle gerçekleştirilecek ticaret sinerjisini tetikleyici etkinlikler olacağını belirtti.

İstanbul 2012’de teknoloji merkezi olacak
HİFAŞ Genel Koordinatörü Şafak Alpay ise, 70 ülkeden alıcı, satıcı, üretici ve resmi temsilcilerin buluşma noktası haline gelen CeBIT Bilişim Eurasia’nın İstanbul’u önemli bir noktaya taşıyacağına değinerek “İstanbul, beş yıla kadar dünyanın sayılı teknoloji ticareti merkezlerinden biri haline gelecektir. Bugün bunun somut adımları CeBIT Bilişim Eurasia’da atılıyor. Artık CeBIT Bilişim Eurasia’yı herkes bir iş platformu olarak kabul ediyor ve farklı ülkeler arasındaki iş birliği arayışları burada gerçekleşiyor.” şeklinde konuştu.

Yabancıların ilgisi büyük
Fuarı ziyaret edecek yabancı sivil toplum kuruluşları arasında Mısır Bilgi Teknolojileri Elektronik ve Yazılım Federasyonu (EİTESAL), Hindistan Ulusal Yazılım ve Hizmet Şirketleri Derneği (NASSCOM) ve Ukrayna Bilgi Teknolojileri Derneği (ITUA), Ukrayna Ulaştırma ve İletişim Bakanlığı Bilgi ve İletişim Bölümü, Bulgaristan Bilgi Teknolojileri Derneği, Yunanistan Lisanslı Telekom Sağlayıcıları Derneği ve Alman Bilgi Teknolojieri, Telekomünikasyon ve Yeni Medya Birliği BITCOM bulunuyor. Ayrıca Azerbaycan’ın Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanlığı yetkililerinin de ülkeler arası iş birliği fırsatlarını değerlendirmek üzere CeBIT Bilişim Eurasia’da olacağı belirtildi.

İlk gün konuşmacıları
Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde 2 Ekim 2007 tarihinde saat 13:30’da açılışı yapılacak olan Bilişim Zirvesi ‘07’nin ilk gün konuşmacıları arasında yer alan Global İş Stratejisti Rowan Gibson ve Alcatel-Lucent Avrupa ve Güney Bölgesi Teknoloji Yöneticisi Daniel Kolski, Türk yöneticilerle işini büyütüp dünyayı küçültmenin yollarını paylaşacak. Ayrıca Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas da Bilişim Zirvesi ‘07’nin ilk gün ki konuşmacıları arasında yer alacak.



Eklenme tarihi: 2.10.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler