Geçen Sene Uygulama Mağazalarına 8 Milyar Dolar Kazandırdık

Geçen Sene Uygulama Mağazalarına 8 Milyar Dolar Kazandırdık

2012 senesi hem mobil cihazlar için hem de mobil cihazlar tarafından kullanılan işletim sistemleri için büyük rekabet içerisinde geçerken, biz kullanıcılar işletim sistemlerinin mağazalarında Dünya genelinde 8 milyar dolar harcamışız.


Apple App Store, Google Play, BlackBerry App World, Windows Phone Store ve Nokia Ovi Store’u kapsayan araştırmada bir önceki yıla göre harcanan bu rakam yüzde 27 daha fazla. Bu beş mağazada App Store 951 bin uygulama ile birinci olurken, Play Store 453 bin uygulamayla ikinci sırada. Toplamda ise 3 milyon uygulama mevcut.

Biz ücretli uygulamalar için 8 milyar dolar harcarken, geliştirici başına düşen ücretlerde ise düşüş var. 2011 yılında 26720 dolar olan gelir, geçen yıl ise 19560 dolar oldu. Ücretli uygulama başına düşen gelirse 2.82 dolar.

2013 yılı işletim sistemleri için biraz daha zor bir yıl olacak. Özellikle yeni katılan mobil işletim sistemleri ne kadar başarılı olur bilemeyiz fakat bu rekabeti üst seviyelere taşıyacaklarını ise göz ardı etmemiz büyük bir hata olur.



Eklenme tarihi: 23.01.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler