Samsung, Galaxy S8'de 4K Ultra HD ekran kullanmayı planlıyor

Samsung, Galaxy S8'de 4K Ultra HD ekran kullanmayı planlıyor

Amiral gemi akıllı telefonlarında iki yılda bir ekran çözünürlüğünü artırmayı adet haline getiren Samsung, bu sene muhtemelen Galaxy S7 ile Quad HD çözünürlüğün üst segmentteki finalini yapmış oldu. Kore medyasına yansıyan ünlü araştırma şirketi UBI Research tarafından hazırlanan analiz, firmanın gelecek yıl için 4K Ultra HD çözünürlüklü bir telefon geliştirdiğini doğruladı.

Galaxy S serisinin ilk yıllarında yaşanan sorunların aksine Samsung, OLED ekran teknolojilerinde elde ettiği engin tecrübesi sayesinde ekran piyasasının öncü ismi haline gelmiş durumda. Kısa süre önce San Francisco'da düzenlenen SID: Display Week 2016 etkinliğinde 806 ppi piksel yoğunluğuna sahip 5,5 inçlik Ulta HD Super AMOLED ekranını sergileyen Koreli üretici, şimdiden çözünürlük yükseltmeye hazır olduğunu göstermişti.

Bir süre öncesine kadar piyasaya yüksek çözünürlük değerlerinin küçük ekranlı mobil cihazlar için gereksiz olduğu düşüncesi hakimdi. Ancak sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojilerinin yaygınlaşması piksel yoğunluğu ve yenileme hızı yüksek panellere ihtiyacı tetikledi. Halihazırda VR, AR uygulamaları için kullanılabilen tek panel türü olan AMOLED, VR sistemlerinin yaygınlaşması için 4K çözünürlüğe ulaşmak zorunda. Endüstrinin taleplerini karşılamada hüner sahibi olan Samsung ise bu görevi şimdiden sahiplenmiş görünüyor.

2017 ilk çeyreğinde tanıtılması beklenen Galaxy S8, şirketin Ultra HD çözünürlüklü ilk amiral gemisi olarak karşımıza çıkacak. Fakat yüksek hacimli ekran üretimine hazır bir Ultra HD AMOLED çözümü ortaya çıkarmadan önce deneme mahiyetinde bir ürünün bu sene içerisinde tüketiciyle buluşturulması ihtimal dahilinde.



Eklenme tarihi: 8.06.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler