Galaxy S2 Android 4 ilk izlenimler

Galaxy S2 Android 4 ilk izlenimler

Samsung Galaxy S2’ye gelen Android 4 güncellemesi ile birlikte telefonun arayüzü baştan sona değişti. Ayrıca yeni birçok özellik eklendi. Bunların başında yeni hareket mimikleri, Google Drive ve yüz tanıyarak kilit açma geliyor.

Samsung i9100 Galaxy S 2Google Drive: Google çevirim içi depolama hizmeti
Yükseltme ile Google Drive Samsung Galaxy S2 için kullanılabilir duruma geldi. Uygulama otomatik olarak Google hesabınıza bağlı Dökümanlardaki belgelerinizi 5 GB kotalı hesabınıza aktarıyor. 5 GB’lık hesabınıza her türlü veriyi ekleyebiliyorsunuz. Servis şuan için kullanıma hazır olmadığından uygulama dışında tarayıcı üzerinden dosyalarınıza ulaşmanız mümkün değil. Google bu servisi ile çevirimiçi depolama hizmeti veren birçok firmaya rakip olacak. Şuan Dropbox kullanıyorum ve servisin tam olarak etkin olması ile birlikte belki de sadece Google Drive kullanmak zorunda kalacağım. Çünkü Paylaş butonunda Google Drive yer alacak.

Yüz tanıma çok iyi
Telefonun kilit ekranını açmak için birçok seçenek var. Yeni olarak yüz tanıma ile kilit açma özelliği geliyor. Bir defaya mahsus yüzünüzü ekranda belirtildiği şekilde cihaza tanıtıyorsunuz. Bununla birlikte her ihtimale karşılık yine bir sayısal şifre belirliyorsunuz. Çünkü şifreyi açmak istediğinizde karanlık bir ortamda olabilirsiniz. Böylece ekran sizi tanımakta zorlanacak. Böyle durumlarda şifreyi kullanabilirsiniz. Yüz tanıma ile kilit açma özelliğini bilgisayarlardan hatırlayabilirsiniz fakat buradaki kilit açma bilgisayarlardaki gibi değil. Cihaz yüzünüzü anında tanıyor ve ekran hemen açılıyor. Gerçekten etkileyici.

Chrome Beta
Chrome inanılmaz bir tarayıcı. Telefonun donanım özellikleri de yüksek olduğundan nerdeyse istediğiniz kadar sekme açmanıza izin veriyor. En son 23 sekme açtım ve artık yeni sekme açmayı bıraktım. Kesinlikle bir yavaşlama veya takılma yok. Chrome’u yüklediğinizde bilgisayarınızda kullandığınız Chrome ile senkronize çalışmaya başlıyor ve tarayıcıdaki klasörlerinizi, favorilerinizi ve şifrelerinizi telefondaki tarayıcıya aktarıyor. Sekmeleri yeni ekran mimiği ile kapatabiliyorsunuz. Chrome ile birlikte Android’in kendi tarayıcısı da güncellenmiş.

Yeni ekran mimikleri
Yeni ekran mimiği olarak tarayıcıda bir sayfayı veya açık olan uygulamalardan birini kapatmak istediğinizde, görüntünün üzerine basıp ekranın dışına doğru ittirdiğinizde uygulama veya sekme kapanıyor. Ana ekrandaki simgeleri diğer ekranlara taşımak için telefonu sağa ve sola eğmeniz yeterli. Uygulama simgesi üzerine basılı tutun ve taşımak istediğiniz yöne doğru ekranı eğin. Tarayıcıda ve Galeride kullanabildiğiniz yeni hareketlerden biri de iki parmağınızla ekrana dokunup cihazı öne veya arkaya doğru iterek yakınlaştırma uzaklaştırma yapabiliyorsunuz. Fakat bu çok kullanışlı bir özellik değil. İki parmağı ekran üzerinde kapatıp açmak daha kolay. Ayrıca telefonun herhangi bir tarafına iki kere vurup sesle arama, mesaj yazdırma veya not alma gibi özellikleri kullanabiliyorsunuz.

Arama sayfasından Rehber kaldırılmış
Belki de herkesin en çok kullandığı özellik olan Arama simgesine bastığınızda açılan sayfanın en üst kısmında Rehber butonunun olması idi. Fakat güncelleme ile bu buton kaldırılmış. Artık arama sayfasında numara çevirmek için tuşlar, geçmiş arama kayıtları ve favoriler yer alıyor.

Resim Galerisi

Resimlerin devamı için tıklayınız




Eklenme tarihi: 25.04.2012
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler