Galaxy Note 7'nin kavisli OLED ekranı 1048 nit parlaklığa ulaşıyor

Galaxy Note 7'nin kavisli OLED ekranı 1048 nit parlaklığa ulaşıyor

OLED ekran türünün öncü ismi Samsung, kısa süre önce tanıttığı Note 7 akıllı telefonuyla bir kez daha ekran konusunda sınırları aşmayı başardı. Senede iki kez yenilenmiş bir OLED ekranla tüketicilerin karşısına çıkan Koreli üreticinin parlaklık ve renk üretiminde yine rekor kırdığı belirtiliyor. Ekran araştırmaları konusunda sektörün en başarılı analiz firması olan DisplayMate, Galaxy Note 7'nin şimdiye kadarki en iyi mobil cihaz ekranıyla donatıldığını açıkladı.

Corning Gorilla Glass 5 camla korunan 5,7 inçlik Quad HD kavisli Super AMOLED ekran, DisplayMate tarafından yapılan ölçümlere göre 1048 nit parlaklığa ulaşabiliyor. Daha önce bu alanda rekoru 855 nit ile Galaxy S7 edge elinde bulunduruyordu. Parlaklığın yanı sıra 4K UHD televizyonlar için belirlenen yeni renk standardı DCI-P3 gamutunda %97 oran yakalayan Note 7, HDR video için gerekli tüm şartları yerine getirmiş oluyor.

HDR video görüntüleme kabiliyetine sahip ilk mobil cihaz olarak tarihe geçen telefon tablet melezi, sıradan videolara da HDR efekti vererek yüksek görüntü kalitesiyle görüntüleme yapabiliyor. Telefonun dört ekran modundan biri olan AMOLED Cinema, video görüntüleme için en ideal şartlara sahip.

Ortam ışığının en iyi şekilde algılanabilmesi adına biri önde diğeri arkada olmak üzere iki çift sensörü ile donatılan Note 7, bu sayede ön tarafa kullanıcının gölgesi düşmüş olsa bile arka sensörüyle ortam ışığını en doğru şekilde tespit edebilecek. Ayrıca telefonu mavi ışık filtresi özelliğiyle hava karardığında en sağlıklı şekilde kullanmak mümkün olacak.

19 Ağustos'ta satılmaya başlayacak olan Galaxy Note 7, 2 Eylül'de Avrupa'da piyasaya sürülecek. 64 GB dahili hafızaya sahip cihazın Türkiye fiyatı henüz belli değil.



Eklenme tarihi: 10.08.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler