Galaxy Note 2, 1 ayda 3 milyon rakamına ulaştı

Galaxy Note 2, 1 ayda 3 milyon rakamına ulaştı

Samsung, Galaxy Note 2 adlı smartphone cihazının 3 milyon satış rakamına ulaştığını açıkladı. IDC'nin rakamlarına göre smartphone pazarında lider olan Samsung'un bu yeni smaprtphone cihazı 3 milyon barajına 37 günde ulaştı. Kıyas yapmak gerekirse Apple'ın iPhone 5'i yalnızca 1 günde 2 milyon satmıştı. Samsung'un avantajı ise Apple gibi her yıl sadece tek bir model değil pek çok farklı smartphone modeli çıkartıyor oluşu.


Samsung N7100 Galaxy Note 2Güney Koreli tüketici elektroniği devi Samsung, Galaxy Note II adını verdiği smartphone cihazı ilk kez Eylül ayında ana vatanında satışa sunmuştu. Bu lansmanı ABD ve diğer pazarlar izledi ve 17 Ekim tarihinde bu ürün Türkiye pazarına da giriş yaptı. 5.5 inç gibi bir smartphone için oldukça büyük bir ebata sahip bu telefon aslında tablet PC ile smartphone arasında kalan bir segmentte yer almakta. 16 GB dahili belleğe sahip cihaz, 1.6 GHz'lik 4 çekirdekli işlemci ve 2 GB RAM barındırmakta. Ancak cihaz spesifikasyonları oldukça güçlü olan Galaxy Note II, ebatından kaybetmiş olacak ki 3 milyon rakamına ancak 1 ay sonunda ulaşabildi.

Yine de Galaxy Note serisi, Samsung'un amiral gemilerinden birisi olmuş durumda. Galaxy S serisi ile başarıyı yakalayan firma, Note serisi ile de adından söz ettirmeyi başarıyor gibi gözükmekte. Toplam satışlara bakıldığında da Temmuz – Eylül ayları arasında Apple'ın 27 milyon iPhone satışına karşılık Samsung'un 56 milyon smartphone sattığı ve pazarda açık ara lider durumuna geldiği ileri sürülmekte.

Samsung'un smartphone pazarında başarılı grafiğini ne ölçüde sürdürebileceği ise merak konusu. Bir yandan Apple ile Samsung arasında süren patent savaşları bir yandan da çıkış yakalayan firmalar Samsung'u önümüzdeki dönemde zorlayabilir. Windows Phone 8 işletim sisteminin çıkışı da analistlere göre Samsung'un bir miktar pazar payı yitirmesine yol açabilir.

Samsung N7100 Galaxy Note 2 ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız



Eklenme tarihi: 3.11.2012

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler