Galaxy Nexus için ilk Ubuntu imaji Şubat'ta

Galaxy Nexus için ilk Ubuntu imaji Şubat'ta

Popüler Linux dağıtımı Ubuntu’nun uzunca bir süre mobil ve dokunmatik ekranlar için hazırlandığını biliyorduk. Geçtiğimiz günlerde bununla ilgili bir basın lansmanı da yapılmıştı. Çıkış tarihi ile ilgili kesin bilgilerse CES 2013 fuarında belli oldu.



Birçok teknoloji meraklısı tarafından çok beğenilen Ubuntu for Phone’nun Galaxy Nexus için çıkacak olan ilk imaj dosyası ile Şubat ayında tanışacağız. Henüz geliştirme aşamasında olduğun içinse bu sürümden çok büyük bir beklenti içine girmemek gerekiyor, fakat mesajlaşma, arama yapma ve kamera gibi temel özelliklerin sorunsuz bir şekilde çalıştığı belirtiliyor.


Linux dağıtımları içerisinde kullanıcı sayısı bakımında gerçekten önemli bir yere sahip olan Ubuntu’nun mobil versiyonunun bizim gibi birçok kullanıcıyı heyecanlandırdığı bir gerçek. Ticari sürümünün 2014 yılında çıkacağı düşünülürse üzerinde gerçekten çalışılmış çok farklı bir mobil işletim sistemi ile karşılaşmamız içten bile değil. Bakalım Ubuntu for Phone mobil iletişim pazarına nasıl bir soluk getirecek, bekleyip göreceğiz.



Eklenme tarihi: 8.01.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler