Yeni iPhone'leri üretmeye hazırlanan Foxconn, Tayvan'dan çekilebilir

Yeni iPhone'leri üretmeye hazırlanan Foxconn, Tayvan'dan çekilebilir

Dünyanın en büyük elektronik ürün fasoncusu Foxconn, Tayvan basınına yansıyan haberlere göre ada ülkesindeki üretim operasyonlarını daraltmayı planlıyor. İnsan gücüne dayalı üretimden otomasyona geçişte ciddi mesafe kateden holding, üretim tesislerinin büyük kısmını Çin'de konuşlandırmış durumda. Ana kıta Çin'de otomasyon ekipmanlarının kurulumuna son sürat devam edilmesiyle düşen üretim maliyetleri, Foxconn için Tayvan'da üretimi gereksiz kılıyor.

Her ne kadar resmi makamlarca Tayvan'daki son üretim hattının kapatılacağı ve 7 bin çalışanın işine son verileceği yönündeki iddialar yalanlanmış olsa da, Foxconn'un üretimde otomasyon üzerine yoğunlaştığı, katma değeri yüksek teknolojilere yöneldiği, Apple ürünlerine bağımlılığını azaltmak için kendi marka portföyünü oluşturduğu ve üretim faaliyetlerini Tayvan dışına, özellikle Çin'e doğru kaydırdığı biliniyor.

Ana kıta Çin'de 100 binden fazla çalışanı bulunan Foxconn, yeni nesil iPhone'lerin üretim için Zhengzhou bölgesindeki fabrikasına yeni işçi alımı ve sözleşmeli işçiler için sözleşme uzatma ikramiyesi dağıtımı gibi iş gücünü artırmaya yönelik faaliyetlerde bulunmaya başladı. Sene sonuna kadar devam etmesi beklenen mevsimsel işe alımlar, yerel yönetimin teşvikleriyle farklı sektörlerde çalışan işçilerle de desteklenecek.



Eklenme tarihi: 30.07.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler