Formattan sonra Ovi Mağaza sorunu (Çözüldü)

Formattan sonra Ovi Mağaza sorunu (Çözüldü)

Nokia N8’de yer alan yazılım hatası nedeni ile cihazlarına format atanlar Ovi Mağazaya giriş yapamıyorlar. Ayarlar menüsünde “Veri sil ve geri yükle” özelliği kullanılarak yapılan format sonrası Ovi Mağazayı yeniden telefonunuza yüklemeniz gerekiyor. Mağaza yüklendikten sonra iki farklı hatadan birini alıyorsunuz.

Ovi Mağazaya Hoşgeldiniz, Yükleniyor hatası
Formattan sonra Ovi Mağazayı indirmenin iki yolu var. Birincisi tarayıcıdan store.ovi.com'a girmek yada telefonunuzdaki Ovi Mağaza simgesine tıklamak. Böylece uygulamanın kurulum dosyasını telefonunuza indirmiş oluyorsunuz. Sonrasında ise kurulum otomatik olarak başlıyor. Kurulum tamalandıktan sonra cihazınız otomatik olarak Ovi Mağazaya girmeye çalışıyor. Açılan pencerede “Ovi Mağazaya Hoşgeldiniz” yazıyor ve “Yükleniyor” uyarısı veriyor. Fakat bu yükleme işlemi bir türlü sonlanmıyor. Cihaz mağaza içine giremiyor.

Cannot load feapi storeapi1 hatası
Formattan sonra Ovi Mağazayı bir başka yöntemle daha yükleyebilirsiniz. Fakat yine mağazaya giriş yapamayacaksınız. Uygulamalar klasörüne girerek “Yazılım Güncelleme” simgesine tıklayın. Güncelleme listesinde”Ovi Mağaza” nın olduğunu göreceksiniz. Güncelleme tamamlanıp kurulum tamamlandıktan sonra Ovi Mağaza simgesine tıkladığınızda ekranda şu şekilde bir hata yer alacak: "cannot load feapi storeapi1"

Sorun devam ederken uygulama indirmek
Her iki probleminde cihazın servise gönderilmeden bir çözümü bulunmuyor. Cihazınızı servise göndermek istemiyorsanız uygulama indirmenin bir kaç yolu var. Birincisi USB kablonuzu bilgisayarınıza takıp Ovi Site programını açın. Daha sonra bilgisayarınızdaki tarayıcınızdan “store.ovi.com” adresine kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapınız. Uygulamalar içinde “Cep Telefonuna Gönder” butonu bulunuyor. Bu butona bastığınızda USB kablonuz takılı olduğu için “Bilgisayara indir” butonu da çıkacaktır. Bu şekilde Ovi Mağaza içerisindeki bir çok uygulamayı indirebilirsiniz. Fakat bu yöntem tüm uygulamalar için geçerli değil.

Formattan sonra Ovi Mağaza sorunu


.sis dosyası ile
Uygulama indirmenin bir başka yolu da indirmek istediğiniz uygulamanın sis dosyasını internetten arayıp bulmak. Telefonunuz sadece Mağaza uygulamasını çalıştırırken problem çıkarıyor. Yani uygulama yüklemede herhangi bir problem oluşmuyor. Bu sebeple herhangi bir yükleme dosyasını telefonunuzun içine atark yükleme yapabilirsiniz.

Çözüm
Problemin çözümü için yeni yayınlanan Ovi Mağaza Beta sürümünü indirip telefonunuza kurmanız yeterlidir. Artık telefonunuzu servise göndermeye gerek yok. Uygulamayı kurduktan sonra istediğiniz gibi uygulama indirebilirsiniz. Hem de yeni mağaza tasarımı ile.

Çalışan Ovi Mağaza uygulaması

Mobiletişim Forum’da konuyla ilgili olarak tartışmalar devam ediyor. Bir şeyler söylemek için siz de Foruma giriş yapabilirsiniz. Konuya gitmek için tıklayınız.



Eklenme tarihi: 20.09.2011
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler