Faturalı hat vergileri

Faturalı hat vergileri

Faturalı hatlar için TGM, KDV, Damga Pulu ve Özel İletişim Vergisi operatörlertarafından devlet adına tahsil edilerek devletin ilgili kurumlarına aktarılmaktadır. Kendi adına yeni hat açtıran aboneler Yeni Tesis Özel İletişim Vergisi ve TGM Ruhsat ücretini öder. Bununla birlikte her ay TGM Kullanım Ücreti ödemektedir.

  • Yeni Tesis Özel İletişim Vergisi: 31,78 TL
    Tek seferde veya operatörlerin kampanyalarına göre 12 eşit taksitte alınmaktadır.

  • TGM Ruhsat ücreti : 1,02 TL
    Telsiz Genel Müdürlüğü adına tahsil edilen bu ücret 10 Kasım 2008 tarihinde Resmi Gazete'de yer alan 5809 Sayılı Elektronik Haberleşme Kanunuyla alınmaya başlanmıştır. Aboneliğin ilk yılında her ay alınır. Diğer yıllarda alınmaz.

  • TGM Kullanım Ücreti: 1,02 TL
    Telsiz Genel Müdürlüğü adına alınan bu ücret, 10 Kasım 2008 tarihinde Resmi Gazete'de yer alan 5809 Sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’yla alınmaya başlanmıştır. Aylık olarak faturanıza yansır. Hattınız açık olduğu sürece her ay ödersiniz.

  • KDV
    Faturanızdaki toplam haberleşme hizmetleri bedeli üzerinden KDV ödersiniz.

  • Özel İletişim Vergisi
    Resmi Gazete'de yayınlanan 4481 sayılı kanunun 8. maddesine göre; cep telefonu işletmecileri tarafından verilen (ön ödemeli kart satışları dahil) tesis, devir, nakil ve haberleşme hizmetleri % 25 oranında Özel İletişim Vergisi'ne tabidir. Söz konusu vergi, faturadaki KDV matrahının yani fatura üzerinde gösterilen KDV, Telsiz Genel Müdürlüğü (TGM), Damga Vergisi hariç tüm kalemlerin %25'ini kapsamaktadır.



Eklenme tarihi: 3.09.2010
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler