Facebook Messenger sesli konuşturmaya hazırlanıyor

Facebook Messenger sesli konuşturmaya hazırlanıyor

Dünya’nın en büyük sosyal ağı Facebook, geçtiğimiz günlerde düzenlediği yeni arama özelliği Graph Search ile bir süredir gündemi zaten meşgul ediyordu. Ziyaretçilerinin yarısına yakınının mobil cihazlardan giriş yaptığı Facebook, şimdi ise GSM operatörlerini korkutacak bir yeniliği getirmek için hazırlanıyor.


Kısa bir süre önce Facebook Messenger’a eklediği sesli arama ile Amerika sınırları içerisinde denemeler yapan Facebook, artık test sürecini bitirdi. Henüz diğer ülkelerde kullanıma açılmasa da cep telefonu operatörleri şimdiden kara kara düşünmeye başladı. WiFi ya da operatörünüzün mobil paketleri üzerinden arama yapabildiğiniz özellik, Facebook gibi yaygın bir sosyal ağ için düşünüldüğünde gerçekten ciddi bir gelir kaybına yol açabilir. Bu tarz uygulamalar zaten mevcuttu derseniz ise hatırlanacak nokta, Facebook’un sahip olduğu 1 milyara yakın üyenin 500 milyon üyesinin mobil cihazlardan giriş yapıyor olması.


İleride görüntülü konuşma için de hazırlıklara başladığı belirtilen Facebook’un kendi uygulaması Facebook Messenger üzerinden bu hizmetleri sağlamasına operatörlerin nasıl bir çare bulacağını bilmiyoruz. Bildiğimiz ise WhatsApp gibi bir uygulamanın SMS gelirlerinde nasıl bir düşüş yaşattığı ve bunun sesli aramalar için de an meselesi olduğu.



Eklenme tarihi: 17.01.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler