Facebook Home nedir?

Facebook Home nedir?

Günlerdir Facebook’un patronu Mark Zuckerberg’in 4 Nisan’da tanıtacağım dediği ve davetiyeleri Android’deki evinize hoş geldiniz şeklinde dağıtılan basın tanıtımı beklendi. Dedikodular Facebook’un telefon çıkartacağı yönünde gelişti. Facebook belki tam manasıyla bir telefon çıkartmadı ama telefonun içine Facebook’u entegre ederek sosyal bir akıllı telefon mantığını teknoloji severlerle buluşturdu. Peki nedir bu Facebook Home?


Facebook Home, HTC’nin Sense 4.5 arayüzü üzerine inşa edilen ve Facebook’u Android işletim sistemine sahip telefonunuzun içine gömen bir sistem. Böylece telefonunuz açıldığında karşınıza bambaşka bir Facebook arayüzü çıkıyor. CEO Zuckerberg’in de dile getirdiği gibi kendimize ait bir telefon değil tüm telefonlarda olmak istiyoruz stratejisinin bir ürünü olan Facebook Home 12 Nisan desteklenen cihazlara indirilmeye sunulacak.

Facebook Home hakkında açıklamalar yapan Zuckerberg, arayüzdeki görselliğinin üzerinde özellikle dururken, arkadaşlarınızla mesajlaşmanın, onları takip etmenin çok daha kolay olacağının altını çiziyor. Facebook Home ayrıca üzerinde farklı uygulamaların da çalışacağı bir sistem inşa etmiş.


12 Nisan’da indirilmeye sunulacak Facebook Home’un hangi cihazları destekleyeceği kesin olarak bilinmese de HTC One, HTC One X, Samsung Galaxy S3 (Gelecek), Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy Note 2 direk olarak arayüze destek verece. Facebook Home ile birlikte tanıtılan HTC First akıllı telefonu da Facebook Home arayüzü ile çıkan ilk telefon olma özelliğini taşıyacak.


Sosyalliği akıllı telefonlara taşıyan sistem kullanıcılar tarafında ne kadar sevilir bilmiyoruz. . Hem sade yapısı hem de görsellikteki iddiası, Facebook’un kendi sitesinde hazırladığı özel Facebook Home sayfasında aslında gayet net anlaşılabiliyor. Üye sayısı ile sosyal ağların bir numarası olan Facebook’un mobil alanda kullanım oranı düşünülürse Facebook’un ne kadar mantıklı bir işe kalkıştığı da ortada. Kim bilir belki de ileride çıkacak bir Facebook mobil işletim sisteminin ilk adımlarıdır bunlar, ne dersiniz.



Eklenme tarihi: 5.04.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler