Evdeki herkes cep telefonu kullanıyor

Evdeki herkes cep telefonu kullanıyor

Tüketici Trend Araştırması kapsamında, cep telefonu sahipliği, numara taşınabilirliği ve operatör terchileri konusunda da sorular tüketicilere yöneltildi. Görüşülen kişilerin yüzde 43,5’i Turkcell, yüzde 19’u Vodafone, yüzde 17,3’ü Avea abonelerinden oluşurken, yüzde 6,3’ü Turkcell ve Avea, yüzde 5,8’i Turkcell ve Vodafone, yüzde 3,8’i Vodafone ve Avea abonesi olduğu, tüm oparetörleri tercih edenlerin oranının ise yüzde 4,3 olduğu gözlemlendi.

herkes_cep_telefonu_kullaniyorTüm ev halkı cepte
Hane halkının cep telefonu sahipliği sorusuna yüzde 37,2 oranında tüm ev halkı yanıtı alınırken, 2 kişi diyenlerin oranı yüzde 32,4 oldu. Hanede 3 kişi cep telefonu kullanıyor yanıtı yüzde 23,9 oranında, sadece kendisi cep telefonu sahibi olan tüketici oranı ise yüzde 6,5 oranında olduğu ortaya çıktı.

Faturalar, operatörler tercihlerini etkiliyor
Numara taşınabilirliği konusunda bilgi sahibi olmayanların oranı yüzde 68,7 iken, bilgim var diyenlerin oranı yüzde 31,3 oldu. Değişiklik durumunda operatör tercihini belirten tüketici, yüzde 80,4 değiştirmeyi düşünmüyorum derken, Turkcell’e geçmeyi düşünenlerin oranı yüzde 7, Vodafone’u tercih etmeyi düşünenlerin oranı, Avea’ya geçmeyi düşünenlerle aynı oranda yüzde 6,3 oldu.

Fiyatı uygun
Tüketicilere opearatör değiştirme nedenleri sorulduğunda, yüzde 53,7 ile çok büyük bir oranda fiyat uygun yanıtı alındı. Ardından gelen değiştirme nedenleri sırayla; yaygın ve kullanıcısı çok (% 34,1), paket hizmet çeşitliliği (% 27,4), markaya güven (% 22,6), hizmet kalitesi (% 19,6), teknolojik alt yapısı güçlü (% 16,6), müşteri odaklı (% 7,1), arkasındaki grup (% 5,7) yanıtı yer aldı. Diğer diyenlerin oranı ise % 3,4 oldu.



Eklenme tarihi: 6.08.2008
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler