Ev ve cep telefonu aynı anda tek telefonda

Ev ve cep telefonu aynı anda tek telefonda

Avea, tek bir telefon ile hem evdeki sabit telefon hattının hem de GSM şebekesinin kullanılmasını sağlayarak faturayı teke indirecek projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. GSM ile ev ve iş yerlerindeki sabit hatların tek telefon cihazıyla kullanılabilmesini sağlayacak bir proje üzerinde çalışıyor. Avea CEO’su Cüneyt Türktan, yurtdışında bu projeye uygun telefon araştırmasına başladıklarını söyledi. Türk Telekom’un Avea’nın da ortağı olmasının kendileri için önemli bir avantaj olduğunu belirten Türktan, "Biz bu ortaklığın getirdiği sinerjiden yararlanabileceğimiz ürünler geliştirmek için araştırma yapıyoruz" dedi.

Ev ve cep telefonu aynı anda tek telefonda MobiletişimSistem nasıl çalışıyor?
Dünyada aralarında Siemens ve Philips’in de bulunduğu birkaç firma GSM ve sabit telefon hatlarının birlikte kullanılabildiği kablosuz telefonların üretimine başladı. Avea, bu telefonlar konusunda yaptığı araştırmayı tamamladıktan sonra bu cihazların ithalatını gerçekleştirecek. İthalat başladıktan sonra Avea ve Türk Telekom bayilerinde bu cihazlar özel kampanya fiyatları ile satılacak. GSM ve sabit hat uyumlu telefonları satın alan aboneler aynı telefonu artık evlerinde veya işyerlerinde Türk Telekom’un hattı üzerinden konuşmak için, ev veya iş yerinin dışına çıktıklarında ise Avea hatları üzerinden konuşmak için kullanacaklar.

Bu telefonlar ev veya iş yerinde iken sabit hattın olduğunu otomatik olarak algılayacak ve konuşmaların sabit hat üzerinden yapılmasını sağlayacak. Telefon, ev veya iş yerinin dışına çıkıldığında bulunduğu ortamda sabit hat olmadığını algılayarak konuşmaları GSM şebekesi üzerinden gerçekleştirecek. Böylece Avea abonesi telefonunda hiçbir ayar yapmadan otomatik olarak bulunduğu ortama göre sabit veya GSM şebekesi arasında geçiş yapacak.

Sabit ve cep telefonu için tek fatura gelecek
Avea’nın en kısa zamanda hayata geçirmeye çalıştığı ’eve ve cebe tek telefon’ projesinde artık Türk Telekom için ayrı, Avea için ayrı fatura ödemeye de gerek kalmayabilecek. Bu teknoloji sayesinde Avea ve Türk Telekom sabit ve GSM hatları için abonelerine tek bir fatura gönderme imkanına sahip olacaklar. Bu projede kullanılacak cep telefonlarının fiyatlarının, normal cep telefonu fiyatlarıyla aynı düzeyde olacağı tahmin ediliyor.

Mobilize Bilgi
5 MP çözünürlüğünde kameraya sahip Samsung SGH-G600 modeli hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız...



Eklenme tarihi: 29.07.2007
Kaynak: Hürriyet

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler