Android'in babası ilk telefonunu tanıttı: Essential PH-1

Android'in babası ilk telefonunu tanıttı: Essential PH-1

Playground adıyla teknoloji girişimleri için kendi kuluçka platformunu oluşturan ve ardından donanım çözümleri için Essential markasını ortaya çıkaran Android'in babası Andy Rubin bugün ilk tanıtımını yaptı. PH-1 adını taşıyan cihaz, çerçevesiz ekranı ve titanyum-seramik materyalden üretilen sade tasarımlı kasasıyla son yılların en etkileyici cihazı olmaya aday.

Ön yüzünde hiçbir düğme bulunmayan ve ön kamera için oyulmuş özel şekliyle dikkat çeken 19:10 en-boy oranında 5,71 inç (2560 x 1320 piksel) ekranın eşlik ettiği Essential Phone, çizilmeler karşısında alüminyumdan çok daha dayanıklı olacak titanyum çerçeve, seramik arka yüzey ve Corning Gorilla Glass 5 ön ekran camıyla donatılmış. Telefonun diğer özellikleri şöyle:

- 2,45x4 & 1,9x4 Kyro 280 işlemci, Adreno 540 GPU'lu Qualcomm Snapdragon 835 çipset
- 4 GB LPDDR4 RAM, 128 GB dahili hafıza
- 13 + 13 MP biri renkli diğeri monokrom olmak üzere çift sensörlü arka kamera sistemi
- 8 MP ön kamera, 4K video çekim kabiliyeti
- Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0, NFC, USB-C portu
- 3040 mAh pil, hızlı şarj teknolojisi
- Essential arayüzüyle süslenmiş Android işletim sistemi

Siyah, beyaz, gri ve mavi renklerde üretilen Essential'ın PH-1 telefonu şimdilik yalnızca ABD'de satılacak. Tek seçenek olan 128 GB hafızalı model 699 dolar fiyata sahip. Cihazın arka yüzeyine yerleştirilen mıknatıslı pinler vasıtasıyla farklı aksesuar eklentilerini mümkün kılan Essential, telefon ile birlikte 50 dolara 360 derece çekim yapabilen kamera modülü de satacak. Normal fiyatının 199 dolar olacağı açıklanan kamera modülü dışında kablosuz şarj için kullanılabilecek masaüstü standı da bu pinlerden istifade edecek. Firmanın ilerleyen dönemde ihtiyaca göre yeni modüller piyasaya sürüp müşterilerine donanım güncelleme fırsatı sunacağı belirtiliyor.



Eklenme tarihi: 30.05.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler