Ericsson, AMR Wideband, 4G

Ericsson, AMR Wideband, 4G

Telekom operatörlerine teknoloji ve servis sağlama alanında dünya lideri konumunda bulunan Ericsson’un yenilikçi çözümleri Mobil Dünya Kongresi’nde büyük ilgi gördü. 16-19 Şubat tarihlerinde Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılan gelişmiş multimedya uygulamaları ve network teknolojileri gibi Ericsson çözümleri, dünyanın dört bir yanından Kongre’ye akın eden ziyaretçi ve profesyonellerin beğenisini kazandı.

Sony Ericsson C901iCepte yeni bir dönem başlıyor
Ericsson çözümlerinden AMR Wideband Mobil Dünya Kongresi’nin yıldızlarından biri oldu. GSM şebekelerinden yüksek kaliteli ses iletilmesini sağlayan bu yeni teknoloji sayesinde, cep telefonuyla yapılan görüşmeler doğala en yakın ses kalitesinde gerçekleştirilebiliyor. Cep telefonu görüşmelerinin kristal berraklığında bir ses kalitesi ile yapılabilmesini sağlayan AMR Wideband, fısıltı seviyesindeki konuşmaları bile karşı tarafa ileterek, gürültülü ortamlarda görüşme yapmayı kolaylaştırıyor. Yeni teknoloji ile gelen yüksek ses kalitesini test eden kullanıcılar, deneyimlerini ‘Sanki yan yana konuşuyormuşuz gibi’ şeklinde tanımlıyorlar.

Ericsson 4G’de de iddialı
2G ve 3G mobil teknolojilerde pazar lideri olan Ericsson’un, mobil iletişimin bir sonraki standardı 4G olarak da bilinen Long Term Evolution (LTE) konusunda da ne denli iddialı olduğu Barselona’da yapılan bir duyuru ile bir kez daha kanıtlandı. ABD’nin önde gelen telekomünikasyon şirketlerinden Verizon, 2010 yılı içerisinde kullanıma sokmayı amaçladığı LTE altyapısı tedarikçilerinden birinin Ericsson olarak belirlendiğini duyurdu.

İtalya’da mobil genişbant keyfi
Kongre’de duyurulan bir diğer gelişme de Ericsson ve Telecom Italia arasındaki anlaşma oldu. Anlaşma uyarınca Ericsson, İtalya’yı 28 Mbps hızındaki mobil genişbant ağı ile donatacak. Milan haziran ayı itibariyle İtalya’nın ilk ultra-genişbant şehri olurken, 2009 yılının ikinci yarısında tüm İtalya, mobil cihazlarla 28 Mbps hızında download ve 5.8 Mbps hızında upload yapabilmenin tadını çıkaracak.



Eklenme tarihi: 23.02.2009
Kaynak: Mobiletişim | Cep telefonu seçme asistanı

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler