Eksik bilgi veren operatöre ceza

Eksik bilgi veren operatöre ceza

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, giderek artış gösteren tüketici şikayetlerine karşı harekete geçiyor. Bakan Nihat Ergün, tüketiciyi yanıltan operatörlere tüketici başına para cezası uygulanacağını açıkladı. Mobil operatörlerin, özellikle, sunulan eğlence, oyun ve müzik servislerinin ücretlendirilmelerinde kullanıcıları yeterince bilgilendirmemeleri konunun odak noktasını oluşturuyor.

En az 200 TL
Operatörlerin, maliyetlerini abonelerden gizlediğini belirten Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, buna yaptırımla karşılık verileceği uyarısında bulundu. Bakan Nihat Ergün, operatörlerin, yanılttıkları her bir tüketici için en az 200 lira para cezasına çarptırılabileceklerini ifade etti. Benzer uygulamaları kullanan milyonlarca abonenin olduğu hesaplanacak olursa, operatörlerin çok daha dikkatli hareket etmeleri gerektiği ortaya çıkıyor. Aksi taktirde operatörler milyon liralarla ifade edilen bedeller ödemek durumunda kalacaklar.

Kullanıcılar dikkat etmeli
Ancak, konu sadece operatör sorumluluğuyla sınırlı değil. Kullanıcıların da yararlandıkları servislerin ne şekilde ücretlendirildiğini, önceden sorgulamaları gerekiyor. Bakan Ergün, abonelere de çağrıda bulunarak, beklemedikleri bir faturayla karşılaşmamaları için 3G teknolojisini kullanırken, zaman zaman değişebilen, paket ve tarifeleri kontrol etmelerini istedi.



Eklenme tarihi: 27.09.2009
Kaynak: Turk.internet

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler