Çok konuşmak işitme kaybına yol açıyor

Çok konuşmak işitme kaybına yol açıyor

Yeni bir araştırmada, günde bir saatten fazla cep telefonuyla konuşmanın işitme kaybına yol açabildiği saptandı. ABD'de yapılan bir kulak-burun-boğaz konferansında sunulan araştırmada, cep telefonunu çok kullananların, özellikle yüksek frekanslı sesler sayılan s, f, h, t ve z ile başlayan kelimeleri anlamakta güçlük çektikleri belirlendi.Nokia N81

Daily Mail'in internet sitesindeki habere göre, araştırma, 18-25 yaş arasındaki 100 cep telefonu kullanıcısıyla kullanmayan 50 kişi karşılaştırılarak yapıldı. Araştırma sonucunda, 4 yıldan fazla bir süre günde bir saati aşkın cep telefonu kullananların sesleri ayırt etmede güçlük çektikleri belirlendi. Bilim adamları, sorunun özellikle çoğu insanın kullandığı sağ kulakta görüldüğünü belirttiler. Uzman Nareş Panda, işitme kaybının sebebinin uzun süre cep telefonu kullanımından kaynaklanan radyasyonun iç kulakta tahribata yol açması olabileceğini söyledi.

Mobilize Bilgi
Cep telefonunuzun sağlığınıza verdiği zararı en aza indirmek için telefon görüşmelerinizi mümkün olduğu kadar kısa tutun. Bu şekilde beyninize uygulanan radyasyon miktarı ve süresi azalacaktır. Eğer mümkünse kısa mesaj göndermeyi tercih ediniz.



Eklenme tarihi: 26.09.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler