Çin'de AMOLED üretimine dev yatırım

Çin'de AMOLED üretimine dev yatırım

Ekran sektöründe teknoloji dönüşümü süratle devam ediyor. Üreticilerin birincil yatırım hedefi haline gelen OLED, dünyanın en büyük teknoloji pazarı Çin'in iştahını kabartıyor. Hükümetin teşvikleri sayesinde son birkaç yılda OLED üretim odaklı birçok yeni şirketin kurulduğuna ve mevcut LCD üreticilerinin OLED'e yöneldiğine şahit olduk. Ancak bugün Uzak Doğu medyası, tecrübeli endüstri kaynaklarını dahi şaşırtacak cinsten bir yatırım haberi yayımladı.

Çin'in güneyinde, Guangdong eyaletinde faaliyet gösteren 18 yıllık bir gıda şirketi olan Black Cattle Food, ülkenin kuzey kesiminde AMOLED üretimi için bir tesis inşa edeceğini duyurdu. Asıl iş kolu olan gıda sektöründe varlığının küçülmeye başlaması üzerine geçtiğimiz temmuz ayında bu departmanı açık artırmayla satışa çıkaran Black Cattle Food, Çin hükümetinin teşviklerinden istifade ederek bir teknoloji firmasına dönüşmeye karar verdiğini açıklamıştı.

AMOLED üretimine yaklaşık 4,5 milyar dolar harcayacağını duyuran firma, Tsinghua Üniversitesi'nin sahibi olduğu Visionox tarafından geliştirilen üretim teknolojilerini kullanacak. 6G (1500 x 1850 mm) büyüklüğünde aylık 30 bin cam tabaka üretimi hedefleniyor.



Eklenme tarihi: 24.10.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler