Çin, 1 Ekim'de 40 şehirle 5G'ye geçiyor

Çin, 1 Ekim'de 40 şehirle 5G'ye geçiyor

Çin, ABD ile devam eden teknoloji savaşında ZTE'den sonra Huawei'ye de geri adım attırmamak için mücadele veriyor. Ancak kızışan rekabete rağmen 5G planlamasında yavaşlama söz konusu değil. Hong Kong'da bir foruma katılarak konuyla ilgili bilgi veren ZTE'nin 5G çözümlerinden sorumlu genel müdür yardımcısı Michael Gao Wenhao, Çin'in 1 Ekim'de 5G şebekesini resmen faaliyete geçirmesini beklediklerini açıkladı.

China Mobile, China Telecom ve China Unicom operatörlerinin önümüzdeki ekim ayında 40 şehirde 5G'ye geçişi başlatacağı belirtilen açıklamada, bu geçişin İngiltere, ABD veyahut Güney Kore'de olduğu gibi dar kapsama alanında, az sayıda ekipmanla gerçekleştirilmeyeceği savunuldu. 30 ile 50 bin baz istasyonunun hizmete gireceğini ifade eden ZTE yetkilisi, ekipman tedariğinin ZTE ile birlikte Huawei ve Ericsson tarafından üstlenildiğini de ekledi.

Çok daha yüksek indirme/yükleme hızlarına daha verimli bir biçimde daha düşük maliyetle ulaşma imkanı sağlayacak yeni 5G altyapısı, Çin'in bilhassa endüstriyel gelişiminde kritik rol oynayacak. 5G ekipman geliştirme sürecinde Çin'in birkaç yıl gerisinde olduğu tahmin edilen ABD'nin son günlerde kızışan ticaret savaşıyla ilerleyen dönemde 5G ile birlikte aleyhine işleyecek endüstriyel gelişimi kısıtlamayı amaçladığı düşünülüyor.



Eklenme tarihi: 23.05.2019

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler