Cepten internet hız sınırını aşıyor

Cepten internet hız sınırını aşıyor

Nokia Siemens, EDGE veri iletim hızını artıracak önemli bir projeyi hayata geçirmek için hazırlanıyor. Nokia Siemens Networks, EDGE veri hızını saniyede 512 KBit'e yükseltecek bir yazılım çözümünü tanıttılar. Operatör sunucuları güncellemeyi 2008'in üçüncü çeyreğinde elde edebilecekler. Müşteriler için bunun anlamı ise şu: Mobil sörf sırasında, UMTS olmadan da yüksek hızlara erişilebilecek.
Nokia N96
3G, 10 kat daha hızlı
EDGE teknolojisinin şu anda ulaşabildiği hız 128 KBit civarında. EDGE teknolojisinin geliştirilmesi ile ulaşılabilecek hızın yaklaşık 4 katına çıkması aslında fazla bir anlam ifade etmeyecek. Çünkü önümüzdeki yıllarda tanışacağımız 3G teknolojisi, bizi şimdiki hızımızdan tam 10 katına çıkaracak.

Mobilize Bilgi
EDGE nedir? Enhanced Data Rates for Global Evoluation (EDGE) network kapasitelerini destekleyecektir (Aynı anda tutulabilen data miktarı). GSM sağlayıcıları için, bu yeni teknoloji HSCSD ve GPRS data oranları 3-fold'a çıkaracaktır.

Haber içerisindeki anlamını bilmediğiniz kelimeleri Mobiletişim Sözlük ile araştırabilirsiniz. Sözlüğe ulaşmak için tıklayınız.



Eklenme tarihi: 3.04.2008
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler