Cepten internet daha eğlenceli

Cepten internet daha eğlenceli

Yıllardan beri cepten internet ücretlerinin yüksek olması mobil sitelerin gelişimini etkiledi. Fakat son bir yıldır operatörlerin sunduğu avantajlar mobil sitelere olan ilgiyi yeniden artırmaya başladı. Artık internette gördüğümüz bir uygulamanın aynısını mobil internette de bulabiliyoruz. Yeni ürünler de artık mobil destek olmadan piyasaya çıkmıyor.

Cepten facebook
http://m.facebook.com adresinden ulaşabildiğiniz ve sürekli geliştirilmekte olan mobil facebook sitesinde, facebook uygulamaları dışında her şeyi kullanabiliyorsunuz. Arkadaşlarınızın profillerini görebiliyor, yeni arkadaş ekleyebiliyor ve fotoğraflara yorum yazabiliyorsunuz. Arkadaşlarınıza mesaj gönderebiliyor ve size gelen mesajları okuyabiliyorsunuz. Aramalar sadece kişiler arasından yapılabiliyor. Fakat bir gruba üye olabiliyor veya üyelikten ayrılabiliyorsunuz.

Cepten Google
http://m.google.com adresinden ulaşabildiğiniz mobil Google sitesinde iki türlü arama yapılabiliyor. Arama kutusuna yazdığınız kelimeyi isterseniz sadece mobil sitelerde, isterseniz de tüm sitelerde arayabilirsiniz. Mobil sitelerde ararsanız, sonuçlar içerisinde sadece cep telefonlarına uygun içeriğe ve düzene sahip siteler görüntülenir. Mobil Google’da resim arama özelliği de bulunuyor.

Cepten Wapedia
http://wapedia.mobi/tr adresinden ulaşabildiğiniz Wapedia, özgür ansiklopedi olarak bildiğimiz Wikipedia’nın mobil versiyonu. Ansiklopedi içerisinde isterseniz bir konu hakkında araştırma yapabilir veya rast gele konular seçerek bilgilerinizi artırabilirsiniz. Wapedia’yı boş zamanlarınızı değerlendirmek için kullanabilirsiniz. Wapedia sitesinde her güne özel konular yer alıyor.

Cepten Türk Dil Kurumu
http://wap.tdk.gov.tr adresinden ulaşabildiğiniz Türk Dil Kurumunun mobil internet sitesinde Güncel Türkçe sözlük, İmla kılavuzu ve isimler sözlüğü yer alıyor. Günlük hayatımızda anlamını bilmediğimiz bir çok kelime duyuyoruz veya okuyoruz. TDK Mobil sitesinde anlamını öğrenmek istediğiniz kelimeyi arama çubuğuna yazmanız yeterli. Size kelimenin orjinalinin hangi dile ait olduğunu, anlamını ve bazı kelimeler için cümle içerisinde kullanılışını gösteren örnekler sunuyor. İsimler sözlüğünde ise merak ettiğiniz isimleri yazarak ne anlama geldiklerini görebiliyorsunuz.



Eklenme tarihi: 8.01.2009
Kaynak: Mobiletişim | Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler