Cep telefonu SAR değerleri

Cep telefonu SAR değerleri

Telekomünikasyon Kurumu'na bağlı Piyasa Gözetimi Laboratuarı, yaptığı bir araştırmayla Türkiye'de satılan 22 farklı cep telefonu marka ve modelinin SAR (Özgül Soğuma Oranı) değerlerini açıkladı. Buna göre, Türkiye'de bulunan cep telefonları arasında en düşük SAR değeri Samsung U600 modeline ait.

Samsung SGH-U600SAR-Specific Absorption Rate
Özgül Soğurma Oranı (SAR-Specific Absorption Rate), GSM telefonlarının 900 MHz ve 1800 MHz bantlarında sağ ve sol kulaklara bitişik ve 15 derece açı ile yapılan görüşmeler esnasında elektromanyetik alanın beyin üzerindeki soğurulmasının tespiti amacı ile yapılan deneyler ve bu deneyler, mobil cihazların insan sağlığına etkisini ortaya konmayı amaçlıyor.

Üst limit 2,00 W/kg
SAR(Özgül Soğurma Oranı) değerleri, 10 gr’lık kütle için hesaplanmış en yüksek sonuçlardır. ICNIRP(International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection)’nin GSM mobil telefonlar için 10 gr’lık kütle başına belirlemiş olduğu limit SAR değeri 2 W/kg. Mobiletişim’de her telefonun Genel Özellikler kısmında SAR değeri yazmaktadır. Buna göre Türkiye'deki 22 cep telefonu markasının SAR değerlerine şu adresten ulaşabilirsiniz: SAR Değerleri Deney Sonuçları



Eklenme tarihi: 17.09.2008
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler