Cep telefonu pazar payları 2011

Cep telefonu pazar payları 2011

Uluslar arası pazar araştırmaları firması Gartner, Nokia'nın mobil telefon pazarında kan kaybetmeyi sürdürdüğünü açıkladı. Gartner'ın yayınladığı son raporda Nokia'nın 2011 ilk çeyreğinde pazar payı kaybına devam ettiği ve son 14 yılın en düşük rakamı olan %25'e gerilediği ileri sürülüyor. 21 Nisan'da kendi satış rakamlarını yayınlayan Nokia ise pazar payı kaybının sürdüğünü ancak pazar payının %29 olduğunu açıklamıştı.

3 ayda 427.8 milyon cihaz satıldı
Gartner'ın yayınladığı verilere göre Nokia, 2011'in ilk çeyreğinde 107,5 milyon adet ürün satışı gerçekleştirmiş. 2011'in ilk çeyreğinde toplam cep telefonu satışı ise 427,8 milyon adet olarak gerçekleşmiş. Aynı rapora göre Nokia geçtiğimiz senenin ilk çeyreğine kıyasla %5,5 oranında pazar payı kaybetmiş.

Samsung 2. sırada
Global cep telefonu satışlarında %16,1 pazar payı ile 2. sırayı Samsung alıyor. İlk 5'te yer alan diğer firmalar ise sırasıyla LG, Apple ve RIM firmaları. Gartner'ın raporunda ilk 10 sıra içerisinde en ciddi pazar payı kaybını lider Nokia'nın yaşadığı görülmekte. 2010 ilk çeyreği ile 2011 ilk çeyreği arasındaki bir yıllık dönem içinde en ciddi pazar payı kazanan ise %0,9'dan %2,2'ye yükselen HTC firması.

Akıllı telefonların payı artıyor
Gartner'ın yaptığı araştırmada smartphone satışlarının da yükselişini sürdürdüğü görülüyor. Firma 2011'in ilk çeyreğinde satılan tüm cep telefonları için smartphoneların %23,6'lık bir paya ulaştığını açıkladı. Gartner'ın kıdemli analistlerinden Roberta Cozza, bu oranın aslında daha da yüksek olabileceğini ancak bazı üreticilerin ilk çeyrekte yeni ürün duyurusu yaptıklarını ve ikinci çeyrekte satışa geçeceklerini belirtiyor. Cozza'ya göre müşteriler de yeni çıkacak ürünler dolayısıyla alımlarını bir süre ertelemiş durumdalar ve 2011 ikinci çeyreğinde çok daha büyük bir smartphone satış oranı tutturulabilir.



Eklenme tarihi: 21.05.2011
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler