Cep telefonu kanserde etkin rol oynuyor

Cep telefonu kanserde etkin rol oynuyor

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir araştırma sonucunda, cep telefonu sinyaline 10 dakika süreyle maruz kalmanın, vücutta kanser oluşumu esnasında meydana gelenlere benzer birtakım değişikliklere yol açtığı bildirildi. Araştırmada yer alan bilim adamları, cep telefonu sinyallerinin -çok düşük güçte bile olsa- tümör oluşumunda olduğu gibi hücrelerin bölünmesinde etkin rol oynadığını belirtti.LG KU990

Hücreler negatif yönde etkileniyor
Araştırmaların, radyasyonun termal yolla zarar verdiği varsayımı esas alınarak gerçekleştirildiğine ve bu yüzden de gerçeği yansıtamayacağına dikkat çeken İsrail'deki Weizmann Bilim Enstitüsü araştırmacıları, kendi araştırmalarında sinyallerin etkisinin ısı faktörü ele alınmaksızın test edildiğini özellikle vurguladı. İsrailli Prof. Rony Seger ve arkadaşları tarafından yürütülen araştırma bünyesinde, fare ve insan dokuları cep telefonlarının yaydığı sinyallerle aynı frekansta elektromanyetik radyasyona tabi tutuldu ve sonuç olarak 10 dakika süreyle bu radyasyona maruz kalan dokularda hücre bölünmesini aktif hale getiren kimyasallarda bir artış meydana geldiği gözlendi. Uzmanlardan alınan bilgiye göre de tümör oluşumunun en önemli nedenlerinde biri vücudun hücre bölünmesini kontrol edememesi. Araştırma ekibinin lideri Seger'e göre, her ne kadar cep telefonunun kansere yol açtığı henüz ispatlanamamış olsa da, bu araştırmanın ortaya çıkardığı en önemli gerçek, vücudun temel öğesi olan hücrelerin cep sinyallerine negatif şekilde tepki verdiğinin ispatlanmış olması.

Mobilize Bilgi
Cep telefonun sağlığınıza verdiği zararı en aza indirmek için, telefonunuzu mümkünse arka cebinizde taşıyınız. Ayrıca kapalı alanlarda ve şebeke sinyalinin düşük olduğu durumlarda uzun süreli görüşme yapmayınız. Kulaklıklı mikrofon seti kullanmanız zararı en aza indirecek en güzel çözümdür.



Eklenme tarihi: 1.09.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler