Cep telefonu ile konuşmanın cezası

Cep telefonu ile konuşmanın cezası

Bluetooth kulaklık üretiminde önemli markalardan biri olan Jabra tarafından yapılan araştırma, Avrupa ülkelerinde seyir halinde iken cep telefonu ile konuşmanın cezasının cep yaktığını ortaya koydu. Birçok Avrupa ülkesi seyir halinde cep telefonu ile konuşan sürücülere yüksek para cezası veriyor. En yüksek para cezası uygulayan ülke ise 600 Euro ile Portekiz. Portekiz’i 584 Euro ile İtalya, 501 Euro ile Norveç izliyor.

Sony Ericsson W302iEn düşük para cezası Rusya
Türkiye 1,5 Euro para cezası uygulayan Rusya’dan sonra yaklaşık 29 Euro’luk (55 YTL) ceza bedeli ile en düşük para cezası uygulayan ülke oldu. Araştırmada Türkiye’nin yeni yıl itibariyle uygulamaya koyduğu artırılmış para cezalarına rağmen, Avrupa ülkeleri arasında en az para cezası uygulayan ülkelerin başını çektiği de göze çarpıyor. Jabra firmasından yapılan açıklamada cep telefonu kullanıcılarının Bluetooth kulaklık kullanması isteniyor.

Cep telefonu ile konuşmanın cezası
Cep telefonu ile konuşmanın cezası ülkelere göre şöyle: Avusturya 250 Euro, Belçika 106 Euro, Çek Cumhuriyeti 50 Euro, Danimarka 67 Euro, Finlandiya 51 Euro, Fransa 172 Euro’ya kadar, Almanya 40 Euro, Yunanistan 60 Euro, Hollanda 140 Euro, İtalya 584 Euro’ya kadar, Lüksemburg 74 Euro, Norveç 501 Euro, Polonya 60 Euro, Portekiz 600 Euro’ya kadar, Rusya 1,5 Euro, İspanya 150 Euro, İsviçre 63 Euro, Türkiye 29 Euro ve İngiltere 75 Euro.

Bluetooth kulaklık kullanmalı mıyım?
Türkiye’de en ucuz Bluetooth kulaklık fiyatı KDV dahil 14 YTL. Özellikle İstanbul’da trafikte uzun zaman harcadığımız için cep telefonu ile ister istemez konuşmak durumunda kalıyoruz. Hem trafik cezası yememek için hem de daha önemli olan sağlığımız için Bluetooth kulaklık kullanmamız gereklidir.



Eklenme tarihi: 9.09.2008
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler