Cep telefonu çalınanlara çözüm

Cep telefonu çalınanlara çözüm

Cep telefonlarının çalınmasını engellemek için yeni bir sistem geliştirildi. Yeni oluşturulan ve Telekomünikasyon Kurumu'na bağlı ihbar hattı çalınan cep telefonları için 7 gün 24 saat ücretsiz hizmet verecek. Telefonu çalınan kişiler ihbar hattını ücretsiz arayarak telefonlarını kullanıma kapattırabilecek. Sistem aynı zamanda çalınan cep telefonlarına mesaj göndererek satılmasını ve kullanılmasını önleyecek.

LG TraxNasıl çalışıyor?
Herhangi bir sebepten dolayı cep telefonu çalınan bir kullanıcı polis veya operatörünün müşteri hizmetlerini aramadan önce Bilgi ve İhbar Merkezi'ni arayacak. Bilgi ve İhbar Merkezi'ne 444 9 777’yi ücretsiz olarak arayarak ulaşabilecek. Tabi bu numarayı arayabilmesi için öncelikle kendisine bir telefon bulması gerekli. Telefonun size ait olduğunun doğrulanması için sorulara doğru cevap verdiğiniz taktirde telefonunuz en kısa sürede kullanıma kapatılıyor. Bu sorular içerisinde en önemlisi telefonunuzun IMEI numarası.

Satış mağazasından çalınması durumunda
Cep telefonu henüz kullanıma açılmamış bir şekilde satış mağazasından çalındı ise bu durumda mağaza sorumlusu yazılı olarak istenilen belgelerle birlikte Bilgi ve İhbar Hattı merkezine başvuruda bulunması gerekiyor. 444 9 777’yi ücretsiz arayarak gerekli olan belgeleri öğrenebilirsiniz. Bu durumda telefonlarınız kullanıma kapatılıyor ve IMEI numaralarına ait bilgiler çalıntı olarak değiştiriliyor.

Çalıntı olduğuna dair SMS gönderiliyor
Bilgi ve İhbar hattını arayarak telefonunun çalındığını doğrulayan kişilerin telefonları aramalara ve mesaj göndermelere kapatılıyor. Bunun yanında çalıntı cep telefonunu satın alarak kullanmaya başlayan kişi kendisine ait hattı telefona taktığı anda elindeki telefonun çalıntı olduğuna dair kısa mesaj alıyor. Eğer böyle bir mesajla karşılaşırsanız öncelikle Bilgi ve İhbar hattını veya polisi ve abonesi olduğunuz operatörün müşteri hizmetlerini aramalısınız.

Mobilize Bilgi
IMEI nedir? IMEI - (International Mobile Equipment Identity) luslararası Mobil Cihaz Kodu. Her telefona özel kimlik numarasıdır. Telefona ait belge üzerindeki IMEI numarası ile telefondaki numara aynı olmalıdır. IMEI'i telefonunuza *#06# tuşlarını kodlayarak öğrenebilirsiniz.

Daha fazlasını Mobiletişim sözlükte bulabilirsiniz. Sözlüğe ulaşmak için tıklayınız.



Eklenme tarihi: 24.01.2008
Kaynak: Mobiletişim | Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler