Cep telefonu arıları yok ediyor

Cep telefonu arıları yok ediyor

Chandigarh Punjab University'den iki akademisyen geçen yıl yaptıkları araştırmada, cep telefonlarının yaydığı radyasyonun, arıların yol bulma duyularında karışıklık meydana getirdiği yönünde. Bununla birlikte arıların çoğalmasında ve bal yapmasında da azalma yaşandığı gözlendi.

Kovanlara cep telefonu yerleştirildi
Yapılan denemede, iki arı kovanından birine gerçek cep telefonu diğerine ise içi boş bir cep telefonu yerleştirilmiş. 3 ay süren test süreci boyunca cep telefonu her gün iki kez aranmış ve 15 dakikalık görüşmeler gerçekleştirilmiş. Deney sonucunda gerçek cep telefonunun olduğu kovanda, diğer kovana göre büyük bir fark olduğu gözlemlenmiş.

Arılar bal yapmayı durdurdu
Arılar bal yapmayı durdurmuş ve kraliçe arı diğer kovandaki kraliçe arının yarısından daha az yumurtalamış. Cep telefonu olan kovanda arı sayısında da azalma gözlemlenmiş. Polenleri toplayan arılar yol bulmakta zorlandıkları için kovanlarına ger dönememişler.

Einstein: Arılar yokolursa...
Arıların son zamanlarda yok olmasının sebepleri arasında tarımsal ilaçlamalar, çarpık kentleşme ve çevre kirliliği de bulunuyor. Einstein'ın "Arılar yokolursa, insanlar en fazla 4 yıl yaşar.” sözünü hatırlayarak yaşadığımız çevreye karşı daha dikkatli olmamız gerektiğini unutmayalım.



Eklenme tarihi: 25.05.2011
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler