Cep telefonları uçuruyor

Cep telefonları uçuruyor

Amerika'nın Continental Havayolları, uçaklara chek-in işlemini cep telefonları aracılığı ile gerçekleştiren yolcuların biniş kartlarını doğrudan cep telefonlarına gönderecek bir sistemi test etmeye başladı. İki boyutlu şifreli bir barkod etiketi şeklindeki resim yolcunun havaalanı güvenliğini geçmesini ve uçağa biniş kartı yerine bu barkod resmini göstererek binmesine olanak tanıyacak.
Anycool DS66
Türk Hava Yolları’da ilklerden
Halen Amerika'da American, Continental, Delta, Northwest, Southwest ve Alaska havayolları uçuşları için cep telefonlarından chek-in yapılmasına olanak sağlayan sistemlere sahip. Ancak chek-in işlemi yapıldıktan sonra yolcunun yazıcıdan veya havaalanında bulunan kiosklardan biniş kartını bastırması gerekiyor. Continental havayolları Amerika'da biniş kartını ortadan kaldırarak elektronik biniş kartı uygulamasını devreye alacak ilk havayolu. Türk Hava Yolları da dünyada elektronik bilet, internet üzerinden chek-in işlemleri, kiosklardan biniş kartı bastırma gibi çeşitli uygulamaları devreye ilk alan havayolu şirketleri arasında yer alıyor. Türk havayollarının halen sunduğu On-line Chek-in işlemlerinde biniş kartı yolcu tarafından bir yazıcıdan bastırılabiliyor veya herhangi bir isim doğrulaması sağlayan manyetik bantlı plastik kart ile kiosktan alınabiliyor.

Mobilize Bilgi
Sitemizde bulunan yüzlerce telefondan beğendiklerinizi inceleyebilir, istediğiniz telefonlara yorum yazıp puanlama yapabilirsiniz. Yaptığınız yorumlar onaylandıktan sonra sitemizde yayınlanır ve diğer kullanıcılar için ön bilgi oluşturur. Yorum sayfasında verdiğiniz mail adresini diğer kullanıcılar göremezler.



Eklenme tarihi: 1.04.2008
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler