Cep telefonları Türkçe öğreniyor

Cep telefonları Türkçe öğreniyor

Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, bundan sonra üretilecek cep telefonlarında Türkçe karakterlerin uluslararası alfabe içinde değerlendirilerek sıradan karakterler olarak yer alacağını belirtti. Temmuz ayından itibaren ithal edilecek cep telefonlarında Türkçe karakterlerin desteklenmesi özelliği aranacak. Yeni uygulama, telefonlarda zaten bulunduğu için ö ve ü harflerini kapsamıyor.
LG KE820
1 mesaj ücreti yerine 3 mesaj ücreti
Cep telefonu abonelerinin Türkçe karakter kullanıldığında birden fazla mesaj ücreti ödemesi sorununu ortadan kaldırmak üzere çalıştıklarını vurgulayan Acarer, “Türkçe karakter konusu tüketicinin lehine, operatörlerin aleyhine olacak. Bir mesajdan çift, hatta 3 mesaj parası alınıyor. Tüketici bir mesaj parası ödeyecekken çoğu kez 2, bazen de 3 mesaj parası ödemek zorunda kalıyor” dedi.

Türkiye’de kayıtlı 90 milyon cep telefonu var
Piyasadaki makinelerin modifiye edilmesinin pek kolay görülmediğini, bugün itibariyle sistemde kayıtlı cep telefonu sayısının 90 milyonu aştığını vurgulayan Acarer, “Mevcut makineler zaman içinde, en fazla 2-3 yılda zaten çok hızlı bir değişim yaşandığı için kendiliğinden ortadan kalkacak. Bu makinelerin kullanıldığı süreçte, bu makineler üzerinden Türkçe karakterler kullanılarak mesaj atıldığında operatörler bu özel karakterleri düzeltecek. Bu süreç en geç Temmuz’da fiilen başlayacak” diye konuştu.

Mobilize Bilgi
Sitemizde bulunan yüzlerce telefondan beğendiklerinizi inceleyebilir, istediğiniz telefonlara yorum yazıp puanlama yapabilirsiniz. Yaptığınız yorumlar onaylandıktan sonra sitemizde yayınlanır ve diğer kullanıcılar için ön bilgi oluşturur. Yorum sayfasında verdiğiniz mail adresini diğer kullanıcılar göremezler.



Eklenme tarihi: 28.03.2008
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler