Cep Telefonları 40 yaşında

Cep Telefonları 40 yaşında

Graham Bell 1876 yılında telefonun ilk patentini aldığında ve 1877 yılında ilk telefon şirketini kurarken teknolojinin içersinde bulduğu şeyin bu kadar önemli bir yere sahip olacağını biliyor muydu, bilmiyoruz. Ortada bir gerçek var ki hayatımızın değişilmez bir parçası cep telefonları bugün 40. yaşını kutluyor.

3 Nisan 1973’de Motorola şirketinin mühendisi Martin Cooper, 22 santim boyunda olan, 10 saatte şarj olabilen ve 1 kg ağırlığındaki ilk cep telefonu görüşmesini gerçekleştirdi. Telefonla ancak 20 dakika konuşulabiliyordu. Martin Cooper bu süreyi gayet yeterli bulduğunu söylerken, zaten bu ağırlıktaki bir telefonu daha fazla elinizde tutmanın zor olduğunu belirtiyor.


Cooper cep telefonlarının günümüzde oldukça karmaşık bir yapıya sahip olduklarını belirtirken, bundan şikâyetçi olduğunu da sözlerine ekliyor. Herkes için her şeyi yapan bir cihazın düzgün çalışmayacağını belirten Cooper, ilerideki teknolojinin ise tek bir işe odaklanan cihazlardan oluşacağını belirtiyor.

Geleceğin nasıl şekilleneceğini kestirmek pekâlâ zor. Bildiğimiz ise günümüzde gelinen teknolojinin, hala bazı şeyler için bile yetersiz kaldığı ve firmaların daha ilerisi için dur durak bilmeden çalıştığı.



Eklenme tarihi: 3.04.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler