CeBIT hem morardı hem yeşerdi

CeBIT hem morardı hem yeşerdi

Bu yıl Fransa'nın resmi ortak ülke olduğu Almanya'nın Hannover kentindeki CeBIT, 4-9 Mart 2008 tarihleri arasında Türkiye'den de 22 katılımcı ve binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Teknoloji ürünlerinden çok çözümlerin ön plana çıktığı fuarın en çok ilgi gören bölümleri ise "İş Çözümleri", "Kamu Sektörü Çözümleri", "Ev Çözümleri ve Mobil Çözümler" ile "Yeşil Bilişim" bölümleri oldu.

CeBIT hem morardı hem yeşerdi500 bin ziyaretçi sayısı
Fuar 4-9 Mart 2008 tarihlerinde 100'ü aşkın ülkeden 500 bine yakın ziyaretçi ve 6 binin üzerinde katılımcıyla gerçekleşti. Fuar bu sene ilk defa Türkiye’de düzenlenen CeBIT Bilişim Euraisa gibi salı gününden pazar gününe kadar açık kaldı. Fuar boyunca en çok vurgu yapılan konu Yeşil Bilişim’di. Küresel ısınmada bilişimin etkisini azaltmayı hedefleyen Yeşil Bilişim akımının tüm firmaların Ar-Ge faaliyetlerini etkilediği görüldü. Fuarın açılışında konuşma yapan Angela Merkel, AB olarak bilgi ve iletişim politikalarında ortak fikirler sunulan ve ortak hareket edilen bir platformun yaratması gerekliliğine dikkat çekti. Bu doğrultuda ortak sorumlulukların üstlenilmesinin önemine değinen Merkel, "CeBIT ortak hareket platformunun oluşturulması için bir başlangıç olabilir" dedi.

Mobilize Bilgi
Listeye Ekle: Sitemizdeki cep telefonlarını incelerken, istediğiniz telefonları “Listeye Ekle” tuşuyla seçebilir, seçtiğiniz bu telefonları kendi aralarında karşılaştırabilirsiniz. Mobiletişim size bir çok sanal mağazalardaki fiyat bilgilerini de sunmaktadır.



Eklenme tarihi: 19.03.2008
Kaynak: Hürriyet

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler