Çağrı yönlendirme ücretsiz oluyor

Çağrı yönlendirme ücretsiz oluyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun yaptığı yeni düzenleme ile mobil ve sabit telefonda çağrı yönlendirme artık ücretsiz olacak. Düzenleme yakında yürürlüğe geçecek.

Yönlendirme ücretleri:

  • Turkcell Çağrı Yönlendirme: 69 Kuruş
  • Vodafone Çağrı Yönlendirme: 99 Kuruş
  • Avea Çağrı Yönlendirme: Yönlendirdiğiniz numarayı aramış gibi ücretlendirilirsiniz

Beni arayan kişi ne kadar öder?
Sizi arayan aboneler için ücretlendirme, numaranızı yönlendirdiğiniz kişinin operatörüne göre değişir. Turkcell veya Vodafone abonesi iseniz gelen çağrı başına süre sınırlaması olmaksızın yukarıda belirtilen sabit ücreti ödersiniz. Sizi arayan kişi ise yönlendirdiğiniz numarayı aramış gibi ücretlendirilir.

Örnek: Siz Vodafone abonesisiniz ve numaranızı Turkcell abonesine yönlendirdiniz. Bu durumda sizi arayan bir Vodafone abonesi şebeke dışı aramış gibi ücretlendirilir.

Avea’nın ücretlendirme sistemi
Avea yönlendirme servisinden iki kat ücret almaktadır. Yönlendime yapan Avea abonesine bir çağrı gelmesi durumunda, arayan kişi Avea’yı arıyormuş gibi ücretlendirilirken, yönlendirme yapan Avea abonesi de yönlendirme yaptığı numarayı arıyormuş gibi ücretlendirilir.

Örnek: Siz Avea abonesisiniz ve numaranızı Turkcell abonesine yönlendirdiniz. Bu durumda sizi arayan bir Avea abonesi şebeke içi aramış gibi ücretlendirilir. Siz ise şebeke dışı arıyormuş gibi ücretlendirilirsiniz. Yönlendirme ücreti görüşme sonlanana kadar devam eder.



Eklenme tarihi: 30.07.2012
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler