Bunlar cebinizde dursun

Bunlar cebinizde dursun

Bir cep telefonu neler yapabilir? Telefonumuzu hangi amaçlarla kullanıyoruz? Tam anlamıyla mobil teknolojinin getirdiği yenilikleri takip edebiliyor veya kullanabiliyor muyuz? Aşağıda verdiğimiz wap sitelerini kullanarak günlük hayatta en çok ihtiyaç duduğumuz bazı şeyleri aslında cep telefonumuz aracılığı ile kolay ve hızlı bir şekilde halledeceğiz.

wap.iett.gov.tr
Otobüs seferi saatlerine wap.iett.gov.tr adresinden ulaşabiliyorsunuz. Wap sitesinde “İETT ile yolculu” linkini seçerek karşınıza gelen sayfaya hat numarasını yazacaksınız. Bunun yanında istediği hareket saatleri bilgisini Hafta içi, Cumartesi yada Pazar şeklinde işaretleyeceksiniz. Son cep_telefonu_kullanan_kadınolarak hattın başı için mi, yoksa sonu için mi bilgi istediğini seçip sorgu yaptıracaksınız. İşte bu kadar basit.

  • İETT kullanıcıların en düşük maliyetle bilgiye ulaşması için sayfaları çok sade tasarlamış. Bir otobüsün hareket saatini öğrenmeniz 1 kontörü geçmiyor. İşlemlerin tümü 2600 byte veri aktarımında gerçekleşiyor. Sitede ayrıca üç büyük şehrin hava durumu raporları, döviz kurları, acil durum telefonları ve Nöbetçi eczanelerin bilgiside bulunuyor.


  • wap.tdk.org.tr
    Cebimizde büyük bir kitap taşıdığımızın farkında değiliz. Güncel Türkçe sözlük, isimlerin anlamları ve yazım kkılavuzuna ulaşabileceğimiz Türk Dil Kurumunun resmi wap sitesi wap.tdk.gov.tr. Çok sade bir tasarıma sahip olan sitedeki Güncel Türkçe Sözlüğü kullanarak aradığınız kelimenin anlamının yanında, bu kelime ile kurulabilen tamlamaları, içinde bu kelimelerin geçtiği deyimleri de öğrenebiliyorsunuz.

  • Kişi Adları Sözlüğü ile isminizin ne anlama geldiğini, hangi dilden veya hangi kökenden olduğunu öğrenebiliyorsunuz. Yazım Kılavuzu bağlantısında ise kelimelerin doğru yazılış şekilllerini öğrenebiliyorsunuz. Sitede aradığınız her kelime anlamı ile bağlantılı. Yani yazım kılavuzunda arttırdığınız bir kelimenin anlamını da yine aynı pencereden öğrenebiliyorsunuz.


  • www.tacirler.com.tr/wap
    Eğer borsa ile ilgileniyorsanız Tacirler wap sitesini mutlaka telefonunuza kaydetmelisiniz. Borsa bilgisi veren siteler içerisinde en başarılı olanlardan biri. Tacirler wap sitesini kullanarak İMKB Endeks bilgilerini görebilir, istediğiniz hisse senetlerinin bilgilerini sorgulayabilir, gün içinde fiyatı en çok artan ve azalan hisse senetlerini öğrenebilir, döviz fiyatları ve paritelere göz atabilir, dünya borsalarındaki değişimleri öğrenebilir, portföyünüzde bulunan Tacirler Menkul Değerler A.Ş.’ye ait Yatırım Fonlarının fiyat ve getirilerine bakabilirsiniz.

    Telefonunuzun ayarlarını yapmak için
    Tabiki cep telefonunuzdan bu adreslere ulaşabilmeniz için WAP/GPRS ayarlarınızı yapmanız herekiyor. Operatörlere göre değişen ayarları görmek için tıklayınız.



    Eklenme tarihi: 10.07.2008
    Kaynak: Mobiletişim | Ahmet Selman Özdemir

    Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

    Yorum Yap

    Yorum Yap
    * Ad - Soyad: E-Posta:
    * Mesajınız:

    Popüler Haberler