Bu yıl 10 milyon telefon aldık

Bu yıl 10 milyon telefon aldık

Türkiye’de cep telefonu piyasası bir rekora koşuyor. Şu ana kadar ulaşılan rakamların ardından sektör beklentisi yılın 10 milyon adetlik telefon satışının üzerinde bir sonuçla kapatılması. Bu alanda araştırma yapan GFK Türkiye’nin ağustos rakamları, cep telefonu satışlarının aylık olarak 1 milyon sınırını aştığını gösteriyor. Buna göre Türkiye’de 2007’nin ağustos ayında 1 milyon 81 bin adet cep telefonu satılmış durumda.Samsung BlackJack2

Geçen yılı geçti
Yılın ilk aylarından itibaren 800 binli rakamlarda seyreden aylık satışlar, ilk olarak temmuz ayında bir çıkış yakalayarak 900 bin sınırını aşmıştı. Ağustos ayıyla birlikte 1 milyon sınırı aşılmış oldu. İlk 8 ayda toplam 7 milyon 188 bin adet telefonun satıldığı sektörde beklenti, satışların yıl toplamında 10 milyon adetin üzerine çıkması. Geçen yıl 8 ayda ulaşılan satış rakamı ise 4 milyon 945 bin seviyesine işaret ediyor.

En çok satanlarda ilk 15 Nokia
Şu ana kadar oluşan ciroya bakıldığında 1 milyar 161 milyon Euro’luk rakama ulaşıldığı görülüyor. Ulaşılan bu ciro geçen yılın aynı döneminde elde edilen 940 milyon Euro’luk rakamın üzerinde bulunuyor. Öte yandan Türkiye cep telefonu piyasasında Finlandiyalı Nokia’nın liderliği devam ediyor. Nokia firması, piyasada “en çok satan ilk 25” telefon modeli içinde 15 ürünüyle yer alıyor. Bu sıralamada Nokia’yı 8 telefonla Güney Koreli Samsung, iki telefonla da Sony Ericsson takip ediyor. Pazar paylarına bakıldığında ise yüzde 45.7 ile Nokia lider, yüzde 41.1’le Samsung ikinci durumda. Bu iki firmayı takip eden Sony Ericsson yüzde 5.1’lik paya sahip. Bu üç firmanın ardından gelen üreticiler ise yüzde 2.5’lik payın altında sıralanıyor.

Mobilize Bilgi
Telefon Seçme Asistanı: Asistan sayesinde size uygun olan telefonu, piyasada bulunan yüzlerce telefon arasından, seçtiğiniz özellikler ve belirlediğiniz fiyat aralığına göre kolay ve çok hızlı bulabilirsiniz. Size önerilen telefonları “Listeye Ekle” tuşuyla seçip, bu telefonların özelliklerini kendi aralarında karşılaştırabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 29.10.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler