Bu telefonlara dikkat

Bu telefonlara dikkat

Uzakdoğu’dan getirtilen cep telefonlarının taklit olup olmadığını anlamak çok kolay. Cihazın IMEI numarası ile arkasındaki IMEI numarası birbirini tutuyorsa telefonunuz gerçektir, tutmuyorsa sahtedir. IMEI numarasını öğrenmek için *06#’yi tuşlamanız yeterli. Ekranda çıkan numarayı telefonun arkasında yazan numara ile karşılaştırmanız gerekli.

Patlama riski çok yüksek
Sahte telefonların Türkiye’de kullanımı yasak. Fakat bazı kişiler eski telefonların IMEI numaralarını sahte telefonlara kopyalayarak bu yasağı aşmaya çalışıyorlar. Fiyatı ucuz olan bu telefonlara ilgi çok yüksek. Sahte telefonlar garanti kapsamında değil. Üstelik bu cihazların pillerinin patlama riski de çok yüksek.

Mobilize Bilgi
Cep telefonu almadan önce, sitemizdeki telefonlara yapılan yorumları mutlaka okuyunuz. Bu sayede, beğendiğiniz telefonu kullanan kişilerin deneyimlerini paylaşmış olur ve telefonun üzerinde inceleme imkanı bulamadığınız özellikleri de yine kullananlar tarafından öğrenmiş olursunuz. İsterseniz siz de kullandığınız telefon hakkında yorum yapabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 26.05.2008
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler