Bu kez oldu: Nokia Lumia 800

Bu kez oldu: Nokia Lumia 800

Nokia N9 ile aynı tasarıma sahip Nokia’nın Windoes işletim sistemine sahip yeni telefonu Lumia 800 gerçekten “akıllı” olarak nitelendirilebilecek Nokia’nın ilk telefonu. Symbian işletim sisteminin diğer işletim sistemleri ile karşılaştırılamayacak kadar geride olduğu açıkca belli iken, akıllı olarak nitelendirilen Symbian’lı telefonlara akıllı demek mümkün değildi.

Nokia Lumia 800Nokia Lumia 800 fiyatı:

  • 61.2 x 116.5 x 12.1 mm boyutlarında, 142 gram ağırlık
  • Handsfree, Bluetooth, Ses kaydı
  • 13 saat konuşma, 265 saat bekleme süresi
  • Uçuş modu, USB Desteği, E-posta Desteği
  • 16777216 renkli, 480 x 800 px ekran
  • 16 GB dahili hafıza
  • 8 MP kamera, Görüntü efektleri
  • 3G ile hızlı internet, Wireless Lan, GPS desteği

Nokia Lumia 800 ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

Tasarımı ile öne çıkıyor
Bugünlerde Nokia N9 görenler veya satın alanlar Nokia’nın bu cihazda kullandığı tekniğin diğer modellerine göre çok önde olduğunu da görecekler. Tasarım konusunda Lumia 800’de Nokia N9 ile aynı olması nedeni ile öncelikle bu konuda çokca alıcı bulacaktır. Canlı renklere sahip telefonun özellikle Mavi ve Pembe renkleri çok tutulacak.

Tek parça gövde
Telefon bataryası çıkarılamayan ve üzerine hiçbir parça bulunmayan tek gövdeden oluşuyor. Lumia 800’ün kavisli ekrana sahip olması aslında N9’un işletim sisteminin kullanımını kolaylaştırması için geliştirilen bir durumdu. Tasarım hiç değiştirilmediği için bu kavisli ekran Lumia 800’de de mevcut.

Ortak uygulamalar
Telefonun yanında ses açma kapama ve cihazı açıp kapamak için kullanacağınız 3 tuş bulunuyor. Bunun dışında başka bir tuş yok. Cihaz açma kapama düğmesi ile ekranı kilitleyip açabiliyorsunuz da. Telefonun içeriğinde hem Windows’a özel uygulamalar hem de Nokia’nın kendi geliştirdiği Harita uygulamarı mevcut.

Rakipsiz bir telefon değil
Nokia’nın ilk Windows’lu telefonlar için amacı piyasaya “Rakipsiz” bir ürün sunmak değil, rakiplerinin düzeyinde başlangıç, orta ve üst seviyede normal cihazlar üretmek oldu. Telefonların tanıtımları akıllıca yapılırsa telefonlar tutulur ve Nokia geçmişteki günlerine geri dönebilir.



Eklenme tarihi: 9.11.2011
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler