BlakcBerry CEO'su Apple harika işler yaptı ama eskidi dedi

BlakcBerry CEO'su Apple harika işler yaptı ama eskidi dedi

2013’e yeni telefonları ve yeni işletim sistemi ile büyük umutlarla giren ve RIM olan adını BlackBerry ile değiştiren Kanadalı BlackBerry firması geçtiğimiz senelerde yaşadığı sorunları unutmak için çabalarken, yeni telefonlarının da satışlarından memnun gözüküyor.

BlackBerry CEO’su Thorsten Heins, Australian Financial Review ile yaptığı röportajda yeni işletim sistemi BlackBerry 10’i kullanan ilk telefonları BlackBerry Z10’a talepten oldukça memnun olduklarını dile getirirken hem tablet bilgisayarı sektörü, hem de rakipleri hakkında ilginç açıklamalar yaptı.

Tablet bilgisayar sektöründe artık gelinen noktada farklı tasarımlı başka bir tablet sokmak yerine artık bu teknolojiyi bir adım öne taşımanın önemine vurgu yapan CEO, bunun da şimdilik oldukça zor olduğuna değinirken bu konuda rakipleri Apple’ı da övdü.

Apple’ın akıllı telefon ve tablet bilgisayar sektöründe hem donanım hem arayüz olarak harika işler yaptığına değinen Heins, bu konuda rakiplerine saygı duymak gerektiğini söylerken diğer taraftan ise teknolojinin yenilenme hızını vurgulayarak Apple’ın şu anki arayüzünün 5 yıl öncesine ait olduğunu belirterek eleştirdi. Heins kendi işletim sistemlerinin bu konuda daha yenilikçi ve çoklu görev yönetiminde iOS’dan daha iyi olduğunu da sözlerine ekledi.

BlackBerry’nin hem telefon hem de işletim sistemi kısmında iyi çalıştığı bir gerçek, fakat geçtiğimiz senelerde kaybettiği güveni kısa zamanda kazanması ise pek kolay olmayacak. Özellikle de rakiplerine verdiği fırsattan sonra tekrar eski konumuna dönmesi uzun bir süre alabilir. BlackBerry’nin bu süreç içerisinde ne kadar ayakta kalacağını ise bize zaman gösterecek.



Eklenme tarihi: 19.03.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler