BlackBerry Z3'ün teknik özellikleri ve ilk basın görseli sızdı

BlackBerry Z3'ün teknik özellikleri ve ilk basın görseli sızdı

BlackBerry'nin yeni CEO'su John Chen, göreve gelir gelmez Foxconn ile imzaladığı 5 yıllık işbirliği anlaşmasıyla firmayı mobil pazarda tutmak için izleyeceği stratejiyi ortaya koymuştu. BlackBerry 10 işletim sisteminin ilk giriş seviye modellerini geliştirdiklerini resmen açıklayan ikili, MWC 2014'te resmen ilk ortak üretim cihazlarını gün yüzüne çıkaracak. Yeni ürün yelpazesindeki aygıtlardan biri olması beklenen ilk model kısa süre önce N4BB.com tarafından internete sızdırıldı.

Jakarta kod adlı akıllı telefon, 5 inç büyüklüğünde qHD (960 x 540 piksel) LCD ekran, 1,2 GHz çift çekirdekli işlemci, 1,5 GB RAM, 8 GB dahili hafıza, LED flaşlı 5 MP arka kamera, 1,1 MP ön kamera, 2.650 mAh çıkarılamayan güç ünitesi ve QNX tabanlı BlackBerry 10 işletim sisteminin en güncel sürümünü beraberinde getirecek. Cihazın oldukça ince, işlemeli plastik bir kasa ve en yeni BlackBerry uygulamaları, internet hizmetlerini bünyesinde barındıracağı belirtiliyor.

Cihaz, 150$ seviyesinden Endonezya, Meksika gibi gelişmekte olan ülkelerdeki tüketicilerin beğenisine sunulacak. BlackBerry Z3 adıyla Kanadalı telekomünikasyon şirketinin tam dokunmatik ekranlı Z serisi bünyesinde piyasaya sürüleceği tahmin edilen akıllı telefona Android platformunun uygulamaları da yüklenebilecek. Foxconn ve BlackBerry işbirliği bu sene için yalnızca Jakarta ile sınırlı olmayacak. Daha farklı özelliklerde birkaç yeni modelin daha satışa sunulacağı biliniyor.



Eklenme tarihi: 17.02.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler