BlackBerry, kendi yazılımını bırakıp tamamen Android'e odaklanıyor

BlackBerry, kendi yazılımını bırakıp tamamen Android'e odaklanıyor

BlackBerry markasının ilk kullanıldığı 1999 tarihinden beri piyasada olan Kanadalı şirketin kendi mobil platformu için yolun sonu göründü. CES 2016'ya katılan BB CEO'su John Chen, CNET'e verdiği demeçle yeni yılda tamamen Android'e odaklanacaklarını duyurdu.

Alınan karar pek şaşırtmadı. Zira son dönemde giderek etkisini kaybeden bir zamanların favori akıllı telefon işletim sistemi BlackBerry OS, modern mobil çağına ayak uydurmakta epeyi zorlanıyordu. Kullanmakta ısrar ettiği özel yazılımının sonunu getireceğini geç de olsa fark eden Waterloo merkezli haberleşme devi, nihayet ilk Android telefonunu birkaç ay önce satışa sunmuştu. Kavisli ekranı kızaklı telefon formuna uyarlayan BlackBerry, ortaya Priv adında teknoloji dünyasının beğenisini toplayacak bir ürün çıkarmıştı.

Priv ile gelen başarının BlackBerry'yi kurtarabileceğini düşünen Chen, 2016'da bir Android telefon daha (Venice?) satışa sunacaklarını, üçüncü bir model üzerinde daha çalıştıklarını doğruladı. Yeni yılda da kar etmeye başlayamazsa mobil sektörden çekilmeyi planlayan BlackBerry, ancak Android'li çözümleriyle başarı yakalayabilmesinden sonra yeniden BB10 işletim sistemli bir ürün geliştirmeyi düşünebileceği belirtiliyor.



Eklenme tarihi: 8.01.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler