BlackBerry 10 uygulamalarının yüzde 20'si Android

BlackBerry 10 uygulamalarının yüzde 20'si Android

Geçtiğimiz senelerde git gide kızışan akıllı telefon rekabetinde rakiplerinin gölgesinde kalan ve 2013 senesi itibari ile üstüne titizlikle çalıştığı yeni işletim sistemi ve yeni telefonlarını meraklılarının beğenisini kazanan BlackBerry ilk tanıtımını 70 bin uygulama 30 Ocak’ta yapmıştı.

O zamandan bu zamana mağazasına 30 bin daha uygulama ekleyen BlackBerry 10 işletim sisteminin mağazasındaki uygulamalarla ilgili açıklama yapan BlackBerry başkan yardımcısı Martyn Mallick bu uygulamaların yüzde 20’sinin Android tabanlı olduğunu söyledi. Android çekirdeğini çalıştıran sistem sayesinde çok kolay bir şekilde BlackBerry 10’e port edilebilen uygulamaların da kısa zamanda ulaşılan 100 bin sayısındaki etkisi çok büyük.

Yeni BlackBerry cihazlara olan taleple birlikte doğru orantılı bir şekilde büyüyen uygulama mağazasında herkesin kullandığı bazı uygulamaların olmayışının satışlardaki etkisi düşünülürse, bu uygulamalarında mağazaya eklenmesiyle BlackBerry’nin eski günlerine dönmesi içten bile değil.



Eklenme tarihi: 27.03.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler