BlackBerry 10 işletim sistemi

BlackBerry 10 işletim sistemi

RIM, BlackBerry World etkinliğinde BlackBerry 10 işletim sistemini ve bu sistemin geliştirilmesini sağlayacak olan telefonunu tanıttı. İşletim sisteminin temelinde yine hız ön planda ve kullanıcıların uygulamalar arasında hızlı bir şekilde geçiş yapmasını amaçlıyor.

Geliştirici telefonda sanal klavye
Geliştirici telefon tamamen dokunmatik ekrana sahip. Sanal klavyesi BlackBerry Bold serisi telefonların klavyesi ile aynı biçimde. BlackBerry 10’da yer alan özelleştirmeler, cihazın sizin yazma şeklinize uymasını da sağlıyor. Fakat cihazda sanal klavye olması BlackBerry’lerde artık gerçek bir klavye olmayacağının göstergesi değil. Şirket tarafından yapılan açıklamada gerçek klavyeli modellerin her zaman olacağı belirtildi.

BlackBerry 10 işletim sistemi


Tüm uygulamalarda geliştirme
Cihazların tüm temel özellik uygulamalarında geliştirmeler yer alıyor. Kamera, E-Posta, Müzik, Fotoğraf ve video düzenleme bu uygulamalardan bazıları. Kamerada yer alan zaman çizelgesi, fotoğrafı çektiğiniz anın öncesini ve sonrasını da kaydediyor. Böylece çekim esnasında gözü kapalı olan biri olursa veya ekrana bakmayan bir önceki anına bakıp eğer o sırada bakıyorsa onunla değiştirebiliyorsunuz.

Cihaz piyasaya sunulmayacak
Yeni cihazda 4.2 inçlik büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. 16 GB dahili hafızası bulunan cihazın 1 GB RAMi var. Playbook modelinin küçüğü olarak adlandırılan cihaz sadece geliştiricilere dağıtılacak. Fakat birkaç gün içerisinde Blackberry’nin buna benzer yeni bir model çıkarması bekleniyor. BlackBerry 10 işletim sitemine sahip cihazların yıl sonuna doğru piyasada olması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 3.05.2012
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler