BlackBerry 10 geliştirici portalı Türkçe

BlackBerry 10 geliştirici portalı Türkçe

BlackBerry 10'in ve RIM'in yeni cihazlarının tanıtım günü yaklaştıkça, BlackBerry dünyasından haberler de birbiri ardına geliyor.

Özellikle işletim sistemi üzerinde köklü değişiklerle yeni bir mimari üzerinden çalışan RIM, Dünya'daki çalışmalarıın yanı sıra ülkemizdeki geliştiricilere verdiği önemle de dikkatleri üzerine topluyor. Türkiye'de 7 farklı üniversitede yürüttüğü ve BlackBerry platformuna sağlık ve haberleşme dahil çeşitli alanlarda uygulama geliştirmesi için öğrencileri teşvik ettiği
BlackBerry Meet-Up Projesi'nin yanında, artık geliştirici portalını da Türkçe yaparak önemli bir adım attı.


Teknik veri ve destek sunan BlackBerry Developer Portalı, özellikle kullanım kolaylığı sağlayan arayüzlere sahip Native C/C++, HTML5/WebWorks®, Adobe® AIR® , Python™, Cascades™ ve Qt with JavaScript gibi çeşitli dil ve araçlar üzerinden uygulama geliştirme fırsatı sunuyor.

Sitede BlackBerry® Payment Service, BlackBerry® Advertising Service ve BlackBerry® App World™ gibi servisler hakkında ayrıntılı bilgi edinilebilirken, geliştiricilerin sorularının yanıtlandığı, BlackBerry hakkında bilgi alınabildiği forum bölümüyle de farklı bir ekosistem oluşturuluyor.

Yeni işletim sistemi ve cihazlarıyla geçtiğimiz sene yaşadığı zor günleri unutmak isteyen RIM, aynı zamanda 20 Aralık'ta İstanbul'da düzenleyeceği BlackBerry 10 Developer Jam etkinliğiyle birlikte hem ülkemizdeki geliştiricilerini bir araya toplayacak hem de düzenlenecek seminerlerle birlikte BlackBerry 10 platformunu ayrıntılı bir şekilde tanıtacak.



Eklenme tarihi: 18.12.2012

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler