BlackBerry 10, Android geliştiricilerini çağırıyor

BlackBerry 10, Android geliştiricilerini çağırıyor

2013 senesine büyük umutlarla giren RIM’in 30 Ocak’ta tanıtacağı yeni işletim sistemi BlackBerry 10 ve yeni cihazları büyük bir merakla bekleniyor. Eski sistemlerine nazaran hem çekirdekte hem de tasarımda farklı bir stratejiye yönelen RIM, aynı zamanda yeni işletim sisteminin üzerinde de çok sıkı bir şekilde çalışıyor.

Şu an halen kullanılmakta olan BB7’de en büyük sıkıntı uygulama mağazasında yeteri kadar uygulama olmaması olurken, RIM BB10’de bu sıkıntıyı da aşacak gibi duruyor. Özellikle yeni yapısı sayesinde Android uygulamalarının çok kolay bir şekilde port edildiğini iddia eden RIM düzenlediği etkinlerle de bunu gösteriyor.


Android Port-A-Thon for BlackBerry 10 etkinliği ile Android uygulamasını BB10’e port eden geliştiricilere uygulama başına 100 dolar verilecek. 20 uygulama kadar mali desteğini devam ettirecek olan RIM, en az 5 uygulama port eden geliştiricilere de 100 adet BB10 geliştirici alfa cihazı kazanma şansı sunacak.

Şu an BlackBerry App World mağazasında 70 bin uygulamaya ulaşılmış durumda. Mobil işletim sistemlerinde uygulama mağazalarının ne kadar önemli olduğunu düşünülürse RIM’in geliştirdiği stratejilerin önemi de daha kolay anlaşılacaktır. Bakalım RIM eski işletim sistemi ile yaşadığı sıkıntıları, yeni işletim sistemiyle beraber kullanıcılarına unutturabilecek mi?



Eklenme tarihi: 25.12.2012

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler