Bir kişiye iki iPhone yeter

Bir kişiye iki iPhone yeter

Apple, iPhone telefonlarının yeniden satışını engellemek, bir başka ifadeyle karaborsayı önlemek amacıyla 1 kişiye en fazla iki iPhone satın alma sınırı getirdi. Satışlarda nakit ödemeyi kabul etmeyeceğini açıklayan Apple, daha önce aynı kişinin 5 iPhone sahibi olabilmesini izin veriyordu.

Apple iPhoneKartla ödeme şartı
Sınırlamayla kendisi veya bir arkadaşının kullanımı için telefon satın almak isteyenlerin haklarını korumak istediklerini açıklayan Apple yönetimi, "Peşin ödemeyi kabul etmiyoruz. Sadece kredi veya kartla ödeme şartını da bu konuda kontrolü sağlayabilmek için koyduk" dedi.

Microsoft ile rekabet
Apple, müzik çalar ve internet tarayıcısını cep telefonu ile birleştiren iPhone aracılığıyla Microsoft ile de rekabet ediyor. Bir süre önce müzik çaları Zune’un fiyatını düşüren Microsoft’un şimdi iPhone gibi bir cep telefonunu da piyasaya süreceği konuşuluyor. Birkaç ay önce 17 yaşındaki bir hackerın 2 aylık çalışması sonucunda sadece AT&T ile anlaşması olan iPhone’u tüm operatörlerle çalışır hale getirmesinin ardından kriz yaşayan Apple, telefon için yeni bir yazılım hazırlayarak bu sorunu çözmüştü.

Apple iPhone ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

iPhone’un fiyatı 200 dolar düştü
Apple’ın, geçen ay 500 dolarlık iPhone’da 200 dolarlık fiyat düşürmesi, ilk çıktığında sıraya girerek iPhone alanları üzmüş ve Apple CEO’su Steve Jobs da, bunun üzerine bütün iPhone kullanıcılarına 100 dolarlık kredi önermişti. Jobs, "İlk müşterilerimiz bize güvendi ve bu gibi durumlarda onlara güvenlerini karşılığını göstermeliyiz" demişti.



Eklenme tarihi: 9.11.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler