Bir dava da Nokia’dan BlackBerry’e

Bir dava da Nokia’dan BlackBerry’e

Büyüğün küçük balığı yemeye çalıştığı patent teknolojilerinde artık firmalar başka bir gözle bakmaya başladılar. Sadece satışta değil birbirleri üzerlerinden kazandıkları paralar da ciddi boyutlara ulaşmaya başladı. Elinde ne kadar fazla patent’in varsa o kadar güçlüsün politikasında hareket eden firmalar birbirlerine peşi sıra dava açmaya devam ediyor.

Bu davalardan biri daha Nokia tarafından BlackBerry’e açıldı. Kendisine ait olduğunu iddia ettiği ve RIM kullandığı dijital asistan aracılığıyla gerçek zamanlı arama yapma arayüzü ve birkaç küçük özellik yer alıyor. Nokia, RIM’in kendisiyle anlaşmadan ürünlerini satmasını istemiyor. 802.11 kablosuz teknolojisini kullanan birçok cihazı kaplayan davada şimdilik taraflar sessiz kalıyor.

Günden güne daha da sıkıcı olmaya başlayan patent davalarının artık hangi noktalara ulaşacağını kestirmek zor. Firmaları çok zor durumda bırakan bu patent yasalarının hem sahibini hem de üretici firmayı koruyacak şekilde değiştirmenin vakti gelmiş gibi görünüyor.



Eklenme tarihi: 1.12.2012

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler