Beyin göçü Turkcell'le tersine döndü

Beyin göçü Turkcell'le tersine döndü

Teknolojinin Türkiye’deki öncü kuruluşlarından olan Turkcell 6 ay önce kurduğu Turkcell Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Merkezi kısa süre içerisinde büyük başarılar sağladı. Beyin göçü yönünü tersine çevirmeyi başaran merkez bugüne kadar 48 milyon TL’lik katma değer sağladı.

Yazılım ihracatı yapılıyor
Geçen 6 ay içerisinde Microsoft, Oracle, AT&T Labs, Edgewater, Alcatel-Lucent ve Detecon firmalarından olmak üzere toplam 6 kişi Turkcell Teknolojide çalışmak için Türkye’ye geri döndü. Artarak devam eden başvuruların çoğu Amerika’da yaşayan Türklerden oluşuyor. Turkcell Teknoloji bugüne kadar Türk Patent Enstitüsüne 14 yen ürün için patent başvurusu yaptı. Araştırma merkezinden, yurt dışındaki bir çok ülkeye yazılım ihracatı yapılıyor.

Mobilize Bilgi
Mobiletişim’de yer alan haberleri RSS okuyucusu ile takip etmek için besleme adresi kısmına http://feeds.feedburner.com/mobiletisim yazmanız yeterli olacaktır. Eğer yeni çıkan modelleri RSS kullanarak takip etmek isterseniz http://feeds.feedburner.com/mobiletisim_telefonlar adresini kullanabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 7.01.2009
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler