Benim kimliğim cebimde

Benim kimliğim cebimde

Türkiye’de ilk olarak Turkcell tarafından hayata geçirilen Mobilİmza ile cep telefonları, nüfus cüzdanı, pasaport ve ehliyet olarak kullanılabilecek. Yeni sistemin 2010 yılında devreye girmesi bekleniyor. Bugüne kadar müzik dinlemek, fotoğraf ve video çekmek, internette gezmek gibi sayısız alanda kullanılan cep telefonları, bir kaç yıl içinde kimlik olarak kullanılabilecek. Mobilİmza geliştirici firmalarından Valimo’nun Genel müdürü Tapio Vailahti, bu değişimi mobil imzaya geçişin tetikleyeceğini söyledi.

Turkcell Samsung i600Şimdilik sadece Turkcell'de
Mobilİmza, ıslak imza ile eşdeğer elektronik imzanın, SIM kartları ile kullanılabilen türü olarak tanımlanıyor. Islak imzanın kullanılabildiği her alanda Mobilİmza’da kullanılabiliyor. Bunun için ilk olarak anlaşmalı bankalardan birine ön başvuru yapılması gerekiyor. Mobilİmza hizmeti bu yılın ilk çeyreğinden itibaren sadece Turkcell tarafından veriliyor. 2008 başında Avea’nın da Mobilİmza hizmetini vermesi bekleniyor.

Mobilize Bilgi
Listeye Ekle: Sitemizdeki cep telefonlarını incelerken, istediğiniz telefonları “Listeye Ekle” tuşuyla seçebilir, seçtiğiniz bu telefonları kendi aralarında karşılaştırabilirsiniz. Mobiletişim size bir çok sanal mağazalardaki fiyat bilgilerini de sunmaktadır.



Eklenme tarihi: 28.12.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler