Bedava konuşma gerçek mi?

Bedava konuşma gerçek mi?

Son zamanlarda cepten bedavaya konuşun başlıklı haberleri çokça görüyoruz. Özel bir uygulama sayesinde telefon görüşmelerinizi ücretsiz yapabileceğiniz söyleniyor. Bu haberlere karşılık cep telefonlarına bu uygulamayı yükleyenler cepten konuşmanın söylendiği gibi bedava olmadığını görüyorlar. Ayrıca uygulama sadece Symbian işletim sistemine sahip telefonlarda çalışıyor.Sony Ericsson W880i

GPRS ne zaman bedava oldu?
Telefonlara yüklenen program internet üzerinden çalışıyor. Sesinizi internet ağları ile karşı taraftaki bir bilgisayara, cep telefonuna veya sabit telefona gönderiyor. Cep telefonunuzdan internete bağlanmak için iki seçeneğiniz var. Birincisi telefonunuzda Wireless özelliğinin olması, ikincisi ise GPRS’i desteklemesi. Çoğu telefonda bu iki özellikten biri var. GPRS ücreti hiçbir operatörde ücretsiz olmadığı için bu yolla telefon görüşmelerimizin ücretsiz yapılabileceğini söyleyemeyiz.

Wireless üzerinden mümkün mü?
Anlatılan programın içerisinde bilgisayarda kullandığımız bir çok sohbet programının mobil versiyonları bulunuyor. Wireless ile internete cep telefonunuzdan bağlanıp istediğiniz bir kişiyi arayamıyorsunuz. Çünkü karşı tarafından aynı programı cep telefonuna yüklemiş olması gerekiyor. Sadece bununla da yeterli değil. Konuşmak istediğiniz kişide cep telefonundan internete bağlanacağı için onunda cep telefonunun Wireless özelliğine sahip olması gerekli. Çünkü GPRS üzerinden konuşması bir şey değiştirmeyecek.

  • Wireless özelliğine sahip tüm telefonları görmek için Seçme Asistanı'nı kullanabilirsiniz. Telefon Seçme Asistanı'na ulaşmak için tıklayınız.

Programı yüklemeden konuşmak mümkün mü?
Programı yüklemeden benzer bir şekilde görüşme yapılabiliyor. Çünkü Wireless özelliği bulunan çoğu telefonda VoIP özelliği bulunuyor. VoIP özelliği internet ağlarını kullanarak karşı taraf ile ücretsiz görüşme yapmanızı sağlıyor. Bu seçenek dışında cep telefonları ile karşılıklı olarak ücretsiz görüşme yapmak şimdilik mümkün değil. Daha ucuza iletişim kurmak için cep telefonunuza uygun sohbet programlarını yükleyerek yazılı olarak iletişim sağlayabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 15.01.2008
Kaynak: Mobiletişim | Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler